VIDEO „Incizie” făcută de o „dihanie” HIMARS într-un pod controlat de ruși

VIDEO „Incizie” făcută de o „dihanie” HIMARS într-un pod controlat de ruși

Ucrainenii au lovit podul Inguleț din regiunea Herson, în Dariivka, într-o nouă operațiune de a întrerupe aprovizionarea forțelor rusești, scrie Unian.net .

Gaura produsa de ucraineni in podul peste Ingulet/Foto: Captura video

Această informație a fost confirmată de adjunctul consiliului regional Herson Serghei Khlan.

„În această dimineață, ca întotdeauna cu precizie chirurgicală, Forțele Armate ale Ucrainei au lovit podul Daryevsky peste Inguleț”, a spus el.

Khlan a adăugat că această lovitură „este o continuare a operațiunii de întrerupere a aprovizionării grupului de ruși din Herson (...) Forțele noastre armate distrug cu măiestrie sistemul inamic".

Totodată, fostul deputat Anton Gheraşcenko, care este consilier în cadrul Ministerului ucrainean de Interne, spune că podul ar fi fost lovit cu ajutorul sistemelor HIMARS.

Podul Inguleț a fost lovit după ce forțele ucrainene au atacat podul Antonovskiy de peste Nipru, o vulnerabilitate cheie a trupelor de invazie.

„Marți, autoritățile din Hersonul ocupat de Rusia au raportat că podul Antonovskiy peste râul Nipru a fost lovit de forțele ucrainene. Postările pe rețelele de socializare arătau pagube aparente provocate de luptă pe carosabilul podului”, au spus serviciile militare britanice.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...