VIDEO Înregistrarea cu Victoraș Micula în patrulare, în uniformă şi la volanul maşinii de Poliţie, apare după 9 ani

VIDEO Înregistrarea cu Victoraș Micula în patrulare, în uniformă şi la volanul maşinii de Poliţie, apare după 9 ani

Curtea de Apel Oradea a început dezbaterile în cazul poliţistului orădean, trimis în faţa instanţei pentru delapidare, şi condamnat de Judecătoria Oradea la o pedeapsă cu suspendare după ce şi-a lăsat maşina de serviciu pe mâna excentricului Victoraș Micula, iar acesta s-a filmat îmbrăcat în poliţist, conducând autospeciala prin oraş cu sirena pornită, anunță Bihoreanul.

Ziarul a publicat și înregistrarea care a fost vizionată de cei prezenţi la şedinţa de judecată , de marţi, la solicitarea apărătorului poliţistului.

Filmulețul a fost găsit în telefonul vloggerului Virgil Halacu, alias GajuKyd, percheziţionat într-un alt caz, cel în care fiul magnatului Viorel Micula a fost trimis în judecată pentru încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce participase la o cursă de maşini prin oraş şi trăsese cu o armă de asalt.

Pentru „patrularea” din 2014, Victoraș Micula a fost cercetat pentru „uzurpare de calităţi oficiale” (pentru că a îmbrăcat uniforma de Poliţie) şi „acces ilegal la un sistem informativ”, fiindcă a pornit aparatura din autospecială, în timp ce o conducea.

Cu toate acestea, a scăpat fără măcar să fi fost audiat, pentru că la data declanşării anchetei, în 2019, răspunderea penală pentru faptele comise se prescrisese deja.

În cazul poliţistului, însă, identificat ca fiind Adrian Hărăguş, agent şef adjunct în cadrul Poliţiei Rutiere Bihor, procurorii au dispus în februarie 2022 ca acesta să fie trimis în judecată pentru delapidare, faptă pentru care Judecătoria Oradea l-a şi condamnat, în decembrie anul trecut, la o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare tot pe 2 ani, perioadă în care instanţa i-a interzis şi să profeseze.

Verdictul final în caz îl va pronunţa Curtea de Apel Oradea.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria