Pentru că lucrările de demolare a trotuarului pentru a lărgi breteaua de acces nu sunt gata, cele doua autovehicule nu pot circula simultan, astfel că şoferul autocamionului este nevoit să urce în marşarier pe pod pentru a face loc autobuzului STB.
Imaginile apar după ce miercuri, constructorul pasajului a început demolarea trotuarului pentru a lărgi breteaua de acces care face legătura dintre Şoseaua Virtuţii şi Splaiul Independenţei. Primăria Bucureşti a anunţat, în mod ciudat, că demolarea face parte din proiect şi nu este vorba despre o lucrare suplimentară.

Iniţial, sensurile de mers de pe breteaua care făcea legătura între bulevardul Virtuţii şi pasajul Ciurel au fost despărţite prin stâlpişori, însă  autobuzele nu puteau efectua virajul fără a urca pe trotuar . Apoi stâlpişorii au fost eliminaţi. Circulaţia din sens opus era inexistentă, întrucât acel sens nu fusese deschis, iar autobuzelel puteau intra pe contrasens la urcarea pe pasaj. E clar însă ca cel puţin acea bretea a fost prost proiectată, dacă acum este nevoie de demolarea trotuarului pentru ca maşinile să aibă destul spaţiu pentru a lua o curbă. 
Potrivit Primăriei, „astfel, în cadrul proiectului se realizează banda de extindere a Şoselei Virtuţii pe sensul Crângaşi-Lujerului, conform planurilor pentru acest obiectiv. Breteaua B se va racorda la şoseaua extinsă. Iniţial, breteaua era racordată fără această extindere, temporar, pentru a se asigura funcţionalitatea Nodului până la definitivarea lucrărilor de termoficare/canalizare“. De ce ar fi construit cineva un trotuar care urma sa fie demolat la puţin timp după inaugurare, aşa cum susţine Primăria, şi nu e de fapt un caz clar de proastă proiectare, nu aflăm din răspunsul Primăriei încă conduse de Gabriela Firea.