VIDEO INTERVIU/Mircea Rusu (TNB): Dacă există teatru, există şi speranţa naţiei noastre; spectatorii caută emoţia

VIDEO INTERVIU/Mircea Rusu (TNB): Dacă există teatru, există şi speranţa naţiei noastre; spectatorii caută emoţia

Rolul teatrului este să existe pentru a aduce speranţă, dar şi optimism şi încredere într-un fior românesc în tot ceea ce se întâmplă în societate, a declarat actorul Mircea Rusu, noul manager interimar al Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti.

"Ce înseamnă teatrul? Aşa cred eu că înseamnă: emoţie. Fiindcă spectatorul de aceea vine la teatru, ca să se emoţioneze, ca să fie emoţionat şi se lasă emoţionat. Şi speră că va fi emoţionat şi, în momentul în care este emoţionat, într-adevăr, pleacă satisfăcut din teatru. Sigur că emoţiile pot fi şi cu semn pozitiv şi cu semn negativ. Te poate face cineva să plângi, te poate face un actor să râzi, altul să te pună pe gânduri, altul îţi inoculează nişte idei pe care nu le-ai ştiut înainte", a mărturisit actorul.

El a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES, despre numirea sa în postul de manager interimar al Naţionalului bucureştean, precum şi despre proiectele care vor fi văzute în acest an pe scena TNB.


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

4 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?