VIDEO Învestitură Guvern/ Claudiu Târziu (AUR): PSD - la fel de vinovat pentru situaţia ţării ca şi Guvernul PNL

VIDEO Învestitură Guvern/ Claudiu Târziu (AUR): PSD - la fel de vinovat pentru situaţia ţării ca şi Guvernul PNL

Copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, senatorul Claudiu Târziu, a declarat miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, că PSD se face "la fel de vinovat pentru situaţia ţării de azi ca şi Guvernul PNL, ca şi partidele care alcătuiesc arcul guvernamental", motiv pentru care le-a cerut social-democraţilor "să o lase mai încet cu critica pe scări", pentru că nu are căderea morală să o facă.



"PSD s-a dovedit foarte bun critic de la această tribună, are toate argumentele la el. Din păcate, se face la fel de vinovat pentru situaţia ţării de azi, ca şi Guvernul PNL de până azi, ca şi partidele care alcătuiesc arcul guvernamental, care ne cer astăzi un vot pe un nou Cabinet. N-am uitat, domnul Grindeanu, felul în care aţi guvernat, nici dumneavoastră, nici colega Viorica Dăncilă, nici ceilalţi care aţi fost puşi acolo de domnul Dragnea. N-am uitat şi n-am iertat, pentru că nu avem voie să uităm şi nici să iertăm", a afirmat Târziu.

El a precizat că AUR a intrat în Parlament ca o reacţie la "porcăriile" pe care le-au făcut guvernele anterioare, pe care PSD le-a creditat.

"Am intrat în acest Parlament tocmai ca o reacţie la tot felul de porcării pe care le-au făcut guvernele pe care le-aţi creditat, iar pe unele le-aţi şi dărâmat. Aşa că mai încet cu critica pe scări, nu zic că nu aveţi dreptate, în cea mai mare parte, dar nu sunteţi, nu aveţi căderea morală să o faceţi. Lăsaţi-ne pe noi să o facem! Dacă vreţi, susţineţi-ne!", a punctat Târziu.

Acesta a adăugat că grupurile parlamentare AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern.

"Audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare. Însă văd că în sală au fost voci, care mai de care triumfaliste, din partea arcului guvernamental. I-aş sfătui pe colegii din coaliţia de guvernare, ca şi pe cei care vor să ocupe posturi ministeriale, împreună cu preşedintele statului, domnul Klaus Iohannis, să mai aştepte niţel, să nu se bucure prea devreme. Grupurile parlamentare AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern. De aceea, vă rog să aşteptaţi decizia CCR. Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru - Guvernului: Cădere uşoară", a spus senatorul AUR.

Totodată, Târziu a criticat arcul guvernamental, faptul că programul de guvernare a ajuns în mapele parlamentarilor foarte târziu şi lipsa unor ministere, precum cel al reîntregirii naţionale sau pentru românii de pretutindeni.

"Pot să pun pariu cu dumneavoastră că nimeni din această sală, probabil că nici cei din arcul guvernamental, nu este în stare să numească trei idei principale ale acestui program. De ce? Foarte simplu. Pentru că programul de guvernare ne-a ajuns pe ultima sută de metri, astăzi dimineaţă, în mape. Nu aşa se face, pentru că este în joc soarta ţării, da? Structura guvernamentală este stufoasă ca să ajungă la toată lumea, să fie toată lumea mulţumită, dar nu şi românii să fie mulţumiţi. De ce nu puteam avea mai puţine ministere? E o întrebare la care nu vom putea obţine un răspuns probabil. Dar de ce nu avem un minister al reîntregirii naţionale? Pentru că majoritatea nu-şi pune problema aceasta, vitală pentru naţiunea română. Dar de ce nu avem un minister al românilor de pretutindeni, pentru că jumătate din ţara asta este peste graniţe? Se nasc mai mulţi copii în comunităţile româneşti din afara statului român şi se vor naşte tot mai mulţi şi România va deveni preponderent diasporeană", a arătat Claudiu Târziu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”