VIDEO Iohannis: Am mari speranţe că în această toamnă vom avea proiectele care vin să repare Legile Justiţiei

VIDEO Iohannis: Am mari speranţe că în această toamnă vom avea proiectele care vin să repare Legile Justiţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a informat, miercuri, că a solicitat Guvernului să elaboreze proiecte prin care fie "reparate" Legile Justiţiei, aduse într-o formă "nepotrivită" de majoritatea PSD, exprimându-şi speranţa că, în toamnă, vor fi prezentate aceste propuneri.

"Legile Justiţiei au fost ciuntite de PSD, care a încercat să pună mâna pe Justiţie, să politizeze Justiţia şi să o controleze. Nu le-a ieşit, fiindcă românii au ieşit la referendum şi au spus stop. Dar legile încă nu au fost corectate şi, în acest sens, am avut solicitarea spre Guvern şi am discutat aceste chestiuni inclusiv cu ministrul Justiţiei să se apuce de nişte proiecte prin care se repară Legile Justiţiei, care au fost aduse într-o formă - parţial, total - nepotrivită de către majoritatea pesedistă. Am mari speranţe că în această toamnă deja vom avea proiectele care vin să repare Legile Justiţiei şi care să redea şi demnitate şi posibilitatea judecătorilor, procurorilor ca să facă ordine şi în aceste dosare care sunt restante", a declarat şeful statului, în cadrul unei conferinţe de presă.



Întrebat pe ce se fundamentează încrederea sa în Justiţie, în condiţiile în care dosare precum cel al Revoluţiei sau al Mineriadei sunt "îngropate de 30 de ani", iar în dosarul "10 august" s-a dat o ordonanţă de clasare, preşedintele a precizat că l-au nemulţumit aceste "mari restanţe".

"Eu pot să reafirm că am toată încrederea că Justiţia îşi va face treaba, dar, aşa cum am explicat tot în aceste conferinţe de presă, mă aştept şi eu să se lucreze în aşa fel încât cei vinovaţi să plătească în timpul util. Şi eu am fost nemulţumit că acele mari dosare au rămas mari restanţe ale Justiţiei de la noi şi sunt în continuare de părere că se va lucra şi se va recupera", a explicat Iohannis. AGERPRES

Sursa foto: captură video  presidency.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria