VIDEO Iohannis: Cert este că elevii şi părinţii pierd mult deoarece nu se pot desfăşura orele fizic la clasă

VIDEO Iohannis: Cert este că elevii şi părinţii pierd mult deoarece nu se pot desfăşura orele fizic la clasă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că elevii şi părinţii pierd "mult" prin faptul că nu se pot desfăşura cursurile la şcoală, însă deoarece în ţara noastră rata de infectare cu noul coronavirus este "foarte mare" nu pot fi create şi garantate condiţii de siguranţă pentru copii.


Întrebat duminică dacă este de acord cu Avocatul Poporului care a susţinut că sunt "doi ani pierduţi pentru o generaţie", în condiţiile în care şcolile sunt închise şi se fac lecţii online, Iohannis a răspuns: "Nu, nu sunt de acord cu această afirmaţie, dar cert este că elevii şi părinţii pierd mult prin faptul că nu se pot desfăşura orele fizic la clasă. Recomandările (OMS - n.r.) trebuie citite până la capăt. Sigur, recomandările sunt să meargă elevii la şcoală atunci când pot fi asigurate măsurile care îi ţin în siguranţă, deci atunci când este posibil să meargă în condiţii de siguranţă. În condiţiile în care la noi în ţară rata de infectare este foarte mare aceste condiţii nu pot fi nici create, nici garantate şi, pentru a proteja şi copiii şi familiile lor, din păcate, este necesar să se facă învăţământ online".

Potrivit şefului statului, cu cât mai bine se respectă măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, cu atât mai repede copiii se vor putea întoarce la şcoală. "Este o ecuaţie destul de simplă, uşor de înţeles. Ştiu că nu este întotdeauna uşor de respectat, dar vă garantez - merită", a spus Iohannis, după ce a vizitat Call center-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti amenajat la Arena Naţională AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...