VIDEO Iohannis: De la începutul epidemiei au fost date peste 78.000 de amenzi

VIDEO Iohannis: De la începutul epidemiei au fost date peste 78.000 de amenzi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că au fost aplicate peste 78.000 de amenzi de la începutul situaţiei create de pandemia COVID-19.

"S-au făcut, de la începutul acestei situaţii speciale, peste 870.000 de acţiuni de control, controale de tot felul. S-a controlat felul în care oamenii respectă izolarea, în care respectă carantina, felul în care firmele respectă normele de vânzare şi aşa mai departe. Pot să vă spun că autorităţile au lucrat foarte serios şi în acest domeniu. De la începutul epidemiei s-au dat peste 78.000 de amenzi, deci peste 78.000 de contravenţii au fost constatate de autorităţi", a afirmat şeful statului la Palatul Cotroceni.



Preşedintele a adăugat că legile în contextul pandemiei sunt clare, iar scopul lor este protejarea populaţiei.

"Legea este clară, este pentru protecţia oamenilor, pentru protecţia medicilor. Cine n-o respectă, va fi amendat", a punctat Iohannis şi a făcut din nou apel la cetăţeni să respecte regulile în vigoare.

Iohannis a făcut o declaraţie de presă la finalul unei şedinţe de evaluare şi prezentare a măsurilor de siguranţă şi ordine publică în contextul epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor şef de poliţie Bogdan Despescu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”