VIDEO Iohannis: Mandatul Parlamentului nu poate fi prelungit prin lege; unii parlamentari nu se mai satură

VIDEO Iohannis: Mandatul Parlamentului nu poate fi prelungit prin lege; unii parlamentari nu se mai satură

Mandatul Parlamentului nu poate fi prelungit prin lege, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, adăugând că unii parlamentari "nu se mai satură şi vor să mai rămână un pic acolo".

"Alegerile vor fi pe 6 decembrie, ele sunt proclamate, pregătite, deja s-au depus candidaturile. Mandatul Parlamentului nu poate fi prelungit prin lege, este consfinţit prin Constituţie. Legea nu poate suspenda sau scoate din funcţiune Constituţia. Mandatul este fix 4 ani. Nimic mai mult. (...) Constituţia prevede că, în anumite situaţii speciale, alegerile pot fi organizate după terminarea mandatului, dar nu mai târziu de trei luni şi Constituţia prevede şi situaţiile în care se întâmplă acest lucru. Oricâte proiecte de legi ar pune pe masă unii parlamentari, care nu se mai satură şi vor să mai rămână un pic acolo să mai şurubărească un pic la legislaţie, aceste lucruri, prin Constituţia noastră, nu sunt posibile", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro