VIDEO Iohannis o ține înfiptă! Răspuns pentru Dragnea: „Dacă cineva se uită prea des la filme cu mafioţi, e problema sa. Îmi menţin poziţia că Dăncilă trebuie să demisioneze”

VIDEO Iohannis o ține înfiptă! Răspuns pentru Dragnea: „Dacă cineva se uită prea des la filme cu mafioţi, e problema sa. Îmi menţin poziţia că Dăncilă trebuie să demisioneze”

Președintele o ține înfiptă! Klaus Iohannis i-a răspuns joi lui Liviu Dragnea, care se plânsese că preşedintele “ameninţă în stil mafiot”. Întrebat de ziarişti dacă e adevărat că a ameninţat-o pe premierul Dăncilă atunci când i-a cerut demisia, Iohannis a spus: “Ameninţare? Eu nu îmi permit să ameninţ pe nimeni, ar fi o atitudine primitivă. Eu m-am referit la demisie. Dacă cineva se uită prea des la filme cu mafioţi, e problema sa”, a spus Iohannis la Sofia, unde participă la Consiliul European. „Îmi menţin poziţia că Dăncilă trebuie să demisioneze”, a mai spus președintele la Sofia.

De la minutul 8.50:

Preşedintele a criticat dur şi o altă declaraţie a lui Dragnea, care sugera că România trebuie să aleagă între SUA şi UE: “Politica externă a României se bazează pe trei piloni: parteneriatul cu SUA, NATO și UE. Relația transatlantică este vitală. Noi nu intrăm într-o logică de adversitate cu Statele Unite, este un partener vital pentru noi. Uneori apar sincope, asta nu înseamnă că UE renunță la relația de parteneriat cu Statele Unite. Îmi displace profund că sunt anumite persoane care încearcă să inducă ideea că trebuie să alegem între Statele Unite și UE. Nimic mai fals. Noi, românii, am ales și Statele Unite și UE, a fost strict voința noastra și așa vom merge mai departe. Voi sublinia importanța ambelor relații pentru România”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...