VIDEO Iohannis o ține înfiptă! Răspuns pentru Dragnea: „Dacă cineva se uită prea des la filme cu mafioţi, e problema sa. Îmi menţin poziţia că Dăncilă trebuie să demisioneze”

Președintele o ține înfiptă! Klaus Iohannis i-a răspuns joi lui Liviu Dragnea, care se plânsese că preşedintele “ameninţă în stil mafiot”. Întrebat de ziarişti dacă e adevărat că a ameninţat-o pe premierul Dăncilă atunci când i-a cerut demisia, Iohannis a spus: “Ameninţare? Eu nu îmi permit să ameninţ pe nimeni, ar fi o atitudine primitivă. Eu m-am referit la demisie. Dacă cineva se uită prea des la filme cu mafioţi, e problema sa”, a spus Iohannis la Sofia, unde participă la Consiliul European. „Îmi menţin poziţia că Dăncilă trebuie să demisioneze”, a mai spus președintele la Sofia.

De la minutul 8.50:

Preşedintele a criticat dur şi o altă declaraţie a lui Dragnea, care sugera că România trebuie să aleagă între SUA şi UE: “Politica externă a României se bazează pe trei piloni: parteneriatul cu SUA, NATO și UE. Relația transatlantică este vitală. Noi nu intrăm într-o logică de adversitate cu Statele Unite, este un partener vital pentru noi. Uneori apar sincope, asta nu înseamnă că UE renunță la relația de parteneriat cu Statele Unite. Îmi displace profund că sunt anumite persoane care încearcă să inducă ideea că trebuie să alegem între Statele Unite și UE. Nimic mai fals. Noi, românii, am ales și Statele Unite și UE, a fost strict voința noastra și așa vom merge mai departe. Voi sublinia importanța ambelor relații pentru România”.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

2 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

3 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

4 SISTEMUL n-a murit! USR se sparge în două după prezidențiale! O parte va rămâne cu Cioloș, o parte cu Nicușor …

5 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I