VIDEO Iohannis: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina

VIDEO Iohannis: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina

România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina, iar românii nu trebuie să se teamă pentru siguranţa lor, a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.

"Dragi români, ştiu că sunteţi îngrijoraţi de conflictul care are loc nu departe de graniţele ţării noastre, dar vă asigur: niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa şi a familiei sale", a afirmat şeful statului după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a avut loc la Palatul Cotroceni.



În acest sens, a evocat apartenenţa României la NATO.

"Vreau să subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina", a asigurat Iohannis.

El a punctat că România "beneficiază de cele mai ample garanţii de securitate posibile".

"Statutul de membru NATO şi al Uniunii Europene, Parteneriatul Strategic solid cu Statele Unite ale Americii constituie o umbrelă de securitate extrem de solidă. Niciodată în istoria noastră nu am fost mai bine protejaţi în faţa oricărei potenţiale agresiuni", a adăugat preşedintele.

Iohannis a vorbit despre securitatea şi siguranţa cetăţenilor români.

"Vă asigur că voi lua absolut toate măsurile care se impun, împreună cu Guvernul, Parlamentul României şi aliaţii noştri internaţionali, pentru ca securitatea şi siguranţa cetăţenilor români să nu fie sub nicio formă afectate", a punctat preşedintele. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?