VIDEO Iohannis și-a preluat al doilea mandat de președinte, la CCR. „Cei care au girat asaltul asupra justiției au primit cea mai puternică sancțiune prin votul oamenilor”

VIDEO Iohannis și-a preluat al doilea mandat de președinte, la CCR. „Cei care au girat asaltul asupra justiției au primit cea mai puternică sancțiune prin votul oamenilor”

Curtea Constituțională a validat alegerea lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de președinte. La finalul ceremoniei, președintele a declarat că primii săi cinci ani la Palatul Cotroceni au fost plini de provocări, precizând că s-a opus „acțiunilor regresive” care reprezentau „un pericol pentru democrație”.

„Voi veghea în continuare la respectarea Constituției și voi susține valorile staului de drept și parcursul european al României. (...) Cei care au girat asaltul asupra justiției au primit cea mai puternică sancțiune prin votul oamenilor”, a spus președintele.

Klaus Iohannis:

Votul pe care mi l-au acordat românii reprezintă o onoare deosebită si o mare responsabilitate.
Primul meu mandat a fost unul plin de provocări. Prin acțiunile mele m-am opus cu fermitate acțiunilor regresive, un pericol pentru democrație.
E imperativ ca actorii statali să acționeze în benefeciul națiunii române.
În toate activitățile lor autoritățile publice trebuie să acționeze cu bună credință.
Voi acționa pentru o mai bună funcționare a autorităților publice pentru ca acestea să fie cu adevărat în slujba cetățenilor.
Voi veghea în continuare la respectarea Constituției și voi susține valorile staului de drept și parcursul european al României.
Cei care au girat asaltul asupra justiției au primit cea mai puternică sancțiune prin votul oamenilor

----------
Klaus Iohannis a obținut 66,09% din voturile valabil exprimate, 6.509.135 de voturi valabil exprimate, în timp ce Viorica Dăncilă a obținut 33.91% din voturi, mai exact 3.339.922 de voturi, potrivit rezultatelor finale ale BEC.
Autoritatea precizează că sunt 9.849.057 de voturi valabile exprimate.
Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidențiale, a primit în al doilea tur al alegerilor prezidențiale 6.509.135 voturi, adică 66.09%.
Viorica Dăncilă (PSD) a obţinut 3.339.922 voturi, reprezentând 33.91 % din totalul voturilor valabil exprimate.
Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 10.031.762, reprezentând 54.86 % din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente, relatează Mediafax.
Totalul voturilor valabil exprimate a fost 9.849.057, reprezentând 98.18 % din numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne. Totalul voturilor nule a fost 182.648, reprezentând 1.82 % din numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne.
Rezultatele vor fi validate de Curtea Constituțională, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la ora 16.00, la sediul instituției de la Palatul Parlamentului. La eveniment vor participa președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban.
  

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! Vedetuța Beatrice are problemuțe la dosar?

2 Așa o fi? / Adrian Năstase, „regele imobiliarelor” din Militari? / Dezvăluiri care te lasă cu gura căscată

3 Turnătorul Isărescu s-a pișat cu boltă pe oamenii care muncesc onest în această țară! / Băi, nenorocitule, nu îț…

4 Culisele angajării Proastei României la BNR pe un salariu net de 16.000 de lei / lunar

5 Ana Birchall: În urma deciziei de astăzi a CJUE instanțele de judecată pot anula actele Secției Speciale / Actel…