VIDEO Iohannis: Temele centrale ale discuţiilor de la Versailles - războiul din Ucraina şi energia

VIDEO Iohannis: Temele centrale ale discuţiilor de la Versailles - războiul din Ucraina şi energia

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înaintea reuniunii informale a Consiliului European de la Versailles, că principalele teme abordate vor fi războiul din Ucraina şi situaţia din domeniul energiei.

"Este o perioadă foarte complicată în care ne întâlnim aici şi este evident că tema centrală a acestor discuţii va fi războiul din Ucraina, războiul pe care Rusia l-a pornit împotriva Ucrainei şi acest război deja se vede că are urmări în zona noastră şi ne afectează şi economic. Vom discuta despre Ucraina, vom discuta despre energie, fiindcă ştim cu toţii că preţurile la energie au crescut, în special ca urmare a acestui război. Vom discuta despre apărare, dar vom discuta şi despre ce investiţii trebuie făcute cu prioritate în Europa pentru a permite să ne decuplăm cât de mult se poate de gazele ruseşti, de energia care se importă acum din Rusia", a arătat preşedintele, într-o declaraţie acordată presei.



Marţi, şeful statului a participat la o reuniune de coordonare în format videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi cu prim-miniştrii Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, Republicii Croaţia, Andrej Plenkovic, şi Republicii Estonia, Kaja Kallas, în pregătirea reuniunii de la Versailles. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...