VIDEO Iohannis: Testarea în masă nu e recomandată decât de persoane care vor să pară interesante

VIDEO Iohannis: Testarea în masă nu e recomandată decât de persoane care vor să pară interesante

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că România nu are capacitatea de testa într-un număr foarte mare a cazurile de COVID-19, apreciind că testarea în masă nu este recomandată decât de persoane "care vor să pară interesante".


"În primul rând, România nu are capacitatea, pur şi simplu, pentru testare în număr foarte-foarte mare. Testarea în masă ar însemna poate sute de mii de testări zilnice, ceea ce, practic, nu se poate. Nu avem dotările, nu avem personalul pentru aşa ceva şi nici nu este recomandată. Testarea în masă nu este recomandată decât de persoane care vor să pară interesante. Ceea ce este însă recomandat - şi în România de asta tot creşte numărul de testări - este să testăm toate persoanele suspecte sau cazuri posibile. Ştiţi foarte bine că se face anchetă epidemiologică şi toate persoanele sunt testate", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, este de apreciat că România a ajuns la 37.000 de teste pe zi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?