VIDEO ÎPS Teodosie s-a împiedicat şi a căzut pe scările Catedralei, în timp ce sfinţea apa

VIDEO ÎPS Teodosie s-a împiedicat şi a căzut pe scările Catedralei, în timp ce sfinţea apa

ÎPS Teodosie a oficiat în această dimineaţă slujba de sfinţire a apei. Aghiasma va fi îmbuteliată în 110.000 de sticle.

Slujba din dimineaţa zilei de marţi, 5 ianuarie, oficiată în faţa Catedralei Arhiepiscopale din Constanţa de ÎPS Teodosie, nu a fost lipsită de incidente.

La un moment dat, arhiepiscopul s-a împiedicat şi a căzut pe scările Catedralei, fiind ajutat de credincioşi să se ridice. Un incident similar a avut loc şi în urmă cu doi ani când ierarhul s-a împiedicat în momentul în care era urcat pe o cisternă cu apă.

Şi la slujba de astăzi, Teodosie s-a urcat pe cisterne pentru a sfinţi apa ce va fi îmbuteliată în 110.000 de sticle.

„Agheasma Mare se păstrează nestricată vreme îndelungată, rămânând tot aşa de proaspătă, de curată şi de bună la gust, ca şi atunci când a fost scoasă din izvor, fapt pe care îl remarcă, din vechime, Sfinţii Părinţi şi scriitorii bisericeşti”, spun oamenii Bisericii.

Termenul „aghiasmă” înseamnă deopotrivă atât lucrarea de sfinţire a apei, cât şi însăşi apa sfinţită. Aghiasma de la Bobotează este denumită Mare deoarece are o putere deosebită. Efectele sunt arătate chiar de textul rugăciunii:

„Şi-i dă ei harul izbăvirii şi binecuvântarea Iordanului. Fă-o pe dânsa izvor de nestricăciune, dar de sfinţenie, dezlegare de păcate, vindecare de boli, diavolilor pieire, îndepărtare a puterilor celor potrivnice, plină de putere îngerească. Ca toţi cei ce se vor stropi şi vor gusta dintr-însa să o aibă spre curăţirea sufletelor şi a trupurilor, spre vindecarea patimilor, spre sfinţirea caselor şi spre tot folosul de trebuinţă...”.

Sursa video: Bogdan Bolojan


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro