VIDEO Jamaicanul care a demitizat cele mai mari 10 minciuni despre România: „Ascultaţi-l pe David Cameron, care-i lăuda pe români că sunt muncitori“

VIDEO Jamaicanul care a demitizat cele mai mari 10 minciuni despre România: „Ascultaţi-l pe David Cameron, care-i lăuda pe români că sunt muncitori“

Un canal de vlogging străin a făcut pe Youtube un top al celor mai mari 10 minciuni spuse despre România şi a încercat să le demonteze.

„România este o ţară uimitoare care uneori este prost înţeleasă de cei care n-au vizitat ţara deloc. Deci vom discuta 10 stereotipuri surprinzătoare despre România“, este prezentată ţara noastră de vloggerul Leroy Kenton, un influencer jamaican de 30 de ani de la FTD Facts , un canal de YouTube cu 865.000 de abonaţi.

Iată cele mai mari 10 minciuni identificate de vlogger:

10. România este o ţară a ţiganilor – de fapt, ţiganii sunt o minoritate şi nu toţi sunt cerşetori sau hoţi. De fapt, cultura lor este fascinantă.

9. România este ţara lui Dracula – personajul este creaţia scriitorului Bram Stoker, fiind adesea asociat cu domnitorul Vlad Ţepeş. Nu găseşti hoarde de vampiri umblând peste tot.

8. Româna nu este similară cu rusa – România este o ţară înconjurată de ţări slave, vecină cu Rusia, dar româna este o limbă latină înrudită cu italiana, franceza, spaniola şi portugheza.

7. Totul este ieftin în România - nu totul este ieftin, depinde ce cumperi. Mâncarea costă mai puţin, dar gazul sau hainele sunt cam la fel de scumpe ca în restul Europei.

6. Câinii maidanezi – mai ales în Bucureşti erau odată o mare problemă; acuma nu prea-i mai vezi pe străzi.

5. România e murdară – într-adevăr, ţara are variaţii în arhitectură, care ar putea arăta ciudat în ochii unui străin, dar străzile sunt ţinute, de fapt, destul de curate, iar Cluj-Napoca este în topul oraşelor cu aer curat în clasamentul întocmit de revista franceză „Me Domain“.

4. Românii sunt săraci – media salariilor este mai mică decât în Germania sau Franţa, dar costul vieţii este mai scăzut.

3. Capitala e Budapesta – este o greşeală frecventă, pentru că sună atât de asemănător cu Bucureştiul.

2. Românii fură slujbele din străinătate – ascultaţi-l pe David Cameron, fostul premier britanic, care-i lăuda pe români că sunt muncitori, îşi plătesc taxele şi sunt preţuiţi de angajatorii lor. Sunt doar oameni oneşti care încearcă să-şi câştige cinstit existenţa.

1. România este periculoasă – ţara suferă de stigmatul din anii ’90, când străinii povesteau cum sunt păcăliţi de şoferii de taxi. Lucrurile s-au schimbat mult. Au apărut firme de taximetrie, dar măsuri de precauţie trebuie luate oriunde te duci în lume. Am fost jefuit pe străzile din Canada, şi canadienii sunt oameni care-ţi spun chiar dacă tu eşti cel care dă peste ei“.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…