VIDEO Jandarmii, agresivi la PROTESTUL din Piața Victoriei! Au încercat să aresteze hârtia igienică!

VIDEO Jandarmii, agresivi la PROTESTUL din Piața Victoriei! Au încercat să aresteze hârtia igienică!

Peste 2.000 au ieșit miercuri seara să protesteze in piata Victoriei fata de Ordonanta de modificare a Codului Fiscal, adoptata de Guvern desi a fost contestata de sindicate si patronate. Numărul oamenilor a fluctuat constant, unii venind în timp ce alte grupuri plecau. Punctul maxim a fost în intervalul 20:30-21:00 când în piata au fost peste 1.200 de oameni care au aruncat cu hârtie spre Guvern, dar si pe pancartele cu Tariceanu si Dragnea in zeghe strigand “V-am adus hartie pentru puscarie!”. Lumea a scandat "Jos, jos, jos Guvernul mincinos!" si "PSD, ciuma rosie!", “Zdreanta, Zdreanta a dat Ordonanta!”, "Demisia!" "Hotii, hotii" si "Jos Tariceanu, Dragnea, Toader si Dorneanu”. Protestul a fost initiat de comunitatea Coruptie ucide , sub numele "In strada azi! Oprim OUG care schimba Codul Fiscal!".

-----

Ora 21.40: Aproximativ 150 de oameni mai sunt in Piata. Protestul e aproape de final.

Ora 21.25: Unii parte din protestatari au inceput sa stranga hartia igienica de pe jos.

Ora 21.20: A inceput sa picure, multa lume a inceput sa plece. La gardul dinspre guvern insa o parte din manifestanti au dialoguri aprinse cu jandarmii. Lumea scandeaza "Jos Carmen Dan"

-----

Ora 21.00: Lumea a aruncat cu hartie igienica. Scandeaza "V-am adus hartie pentru puscarie", "Cacaciosii".

Ora 20.55: Protestatarii au adus si un peste in piata, pe care l-au pus in doua tepe.

Ora 20.25: Au revenit pancartele cu Tăriceanu și Dragnea in zeghe. Lumea ii huiduie. In tot acest timp din piata pleacă din ce in ce mai multa lume

Ora 20.14: Aproximativ 1.200 de oameni protesteaza la aceasta ora.

Ora 19.58: Numarul de manifestanti se mentine constant, circa 1000 de oameni inca protesteaza in piata. Multi oameni se retrag, alte grupuri noi vin in piata acum.

Ora 19.38: Circa 1.000 de oameni participa la protest. A fost un moment tensionat, jandarmii au intrat in multime si au vrut sa ridice hartia igienica. Oamenii i-au inconjurat si au inceput sa huiduie. Jandarmii s-au retras. Oamenii au scandat: Nu vrem sa fim o natie de hoti!

Ora 19.25: Circa 800 de persoane sunt acum in Piata. Protestatarii au adus multe suluri de hartie igienica si vor sa le arunce inspre guvern la ora 21:00. Se scandeaza Zdreanta, Zdreanta a dat Ordonanta!"

 Ora 19.15: Circa 700 de oameni scandeaza "Demisia!" "Hotii, hotii" si "Jos Tariceanu, Dragnea, Toader si Dorneanu"

 Ora 19.00: Putin peste 500 de persoane protesteaza potrivit numaratorii reporterului HotNews.ro aflat la fata locului. Se scandeaza impotriva guvernului, dar si a liderului PSD Liviu Dragnea.

Ora 18.40: Peste 300 oameni sunt in acest moment in Piata Victoriei. In Bucuresti e destul de frig si bate un vant patrunzator, insa lumea continua sa vina in piata.

Ora 18.30: Peste 200 de oameni protesteaza in piata. Lumea scandeaza "Jos, jos, jos Guvernul mincinos" si "PSD, ciuma rosie". Multe din masinile care trec prin piata claxoneaza in semn de sustinere

Ora 18.15: Circa 100 de oameni protesteaza in Piata Victoriei. Numarul creste constant.

Ce scriu initiatorii protestului pe pagina de Facebook:

In strada azi! Oprim OUG care schimba Codul Fiscal!

Vino cu 2-3 suluri de hartie igienica, pe care le aruncam spre guvern. Asta merita.

Membrii Guvernului au adoptat, in sedinta de miercuri, ordonanta de urgenta prin care este modificat Codul Fiscal, prevederile urmand sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Ne vedem in cateva ore in Piata Victoriei, ca sa protestam impotriva acestei ordonante!

In prezent, la un salariu brut de 4.000 de lei, un angajat primeste un salariu net de 2.806 lei. Cat trebuie sa plateasca o companie in plus si cat castiga sau pierde un angajat dupa schimbarile fiscale, in baza noilor calcule ?

1. Primul scenariu, este transferul de contributii sociale de 35%, scaderea impozitului pe venit la 10% si aplicarea unei taxe de solidaritate de 2,25%, dar pastrarea salariului net pentru angajat. In acest scenariu salariul brut ar creste la 4,796 lei.

2. Al doilea scenariu este cel mai pesimist pentru salariati, si anume transferul de contributii sociale in sarcina angajatului cu un impozitul pe venit redus la 10%, plus o taxa de solidaritate de 2,25%, dar salariul brut ramas neschimbat. In acest scenariu, salariul net scade pentru angajat la 2,340 lei, adica 466 de lei care dispar dintr-un foc din portofelul angajatului.

3. Al treilea scenariu este de transfer al contributiilor sociale in sarcina angajatului, alaturi de reducerea impozitului pe venit la 10%, alaturi de introducerea taxei de solidaritate, dar realizate cu pastrarea costului angajatorului neschimbat. In acest caz, salariul brut ajunge la 4.803 lei, iar salariul net creste la 2,810 lei, o majorare de numai 6 lei.

Protestatarii sunt indemnati de organizatori, pe pagina de Facebook a evenimentului, sa aduca "2-3 suluri de hartie igienica, pe care le aruncam spre guvern. Asta merita."

In jur de 1.000 de oameni s-au adunat in Piata Victoriei si miercuri la orele pranzului, la un protest care a durat peste 3 ore, in timpul sedintei de Guvern in care au fost aprobate controversatele modificari la Codul Fiscal.

Mobilizarea pentru protest s-a facut pe Facebook, pe pagina comunitatii Coruptia Ucide, dar la protest au participat si liderii sindicali Bogdan Hossu si Dumitru Costin.

Protestatarii au adus vuvuzele si au scandat "PSD, ciuma rosie!", "Jos, jos, jos, guvernul mincinos!", "Jos ordonanta!", "Greva generala!" si "Codul Fiscal, dezastru national!".

Cateva dintre masurile controversate aprobate miercuri de Guvern: Contributiile de la angajator vor trece la angajat, se introduce "Contributia asiguratorie pentru munca" in cota de 2,25% datorata de angajatori, intreprinderile cu venit de pana la 1 milion de euro vor fi impozitate cu 1% din venitul realizat.










Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...