VIDEO Jandarmii au încercat să alunge primii protestatari care au ajuns în Piața Victoriei! „Eu am venit de la Piatra Neamț și mă doare sufletul pentru țara mea”

VIDEO Jandarmii au încercat să alunge primii protestatari care au ajuns în Piața Victoriei! „Eu am venit de la Piatra Neamț și mă doare sufletul pentru țara mea”

In Piata Victoriei si-au facut aparitia, inca de la ora 8.00, cateva zeci de protestatari, desi mitingul este progtramat sa inceapa de la ora 17.00. Imediat s-au infiintat doi jandarmi, care au incercat sa ii faca sa plece.

„De la ora 14.30 este declarata adunarea”, a spus unul dintre jandarmi in fata protestatarilor.

Acestia nu s-au lasat intimidati.  „Eu am venit de la Piatra Neamt si ma doare sufletul pentru tara mea si vreau sa stau aici. Constitutia imi permite sa protestez”, a reactionat unul dintre protestatari.

„Sunteti capabili sa ucideti si sa bateti poporul”, le-a reamintit acesta jandarmilor modul in care au intervenit in urma cu exact un an. Jandarmii au fost nevoiti sa bata in retragere.

Un protest de amploare are loc astazi, incepand cu ora 17.00, in Piata Victoriei din Capitala, la un an de la manifestatiile antiguvernamentale ale diasporei din 10 august, soldate cu interventia in forta a jandarmilor.

Potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei, manifestatia este organizata de Tomescu Tommy Joul in calitate de reprezentant al Grupului de Actiune Civica Diaspora pentru Romania. Cererea a fost aprobata pentru aproximativ 250.000 de persoane.

Jandarmeria Capitalei sustine ca organizatorii au comunicat faptul ca protestul din Piata Victoriei incepe la ora 14,00 si se desfasoara pana la ora 22,15.

Pe paginile de socializare au fost create mai multe evenimente dedicate protestului.

Astfel, pe pagina de Facebook „Diaspora revine Acasa! 10 August 2019, TOTI in Piata Victoriei!” oamenii sunt chemati la manifestatie inca de la primele ore ale diminetii.

„A mai ramas foarte putin pana la 10 August 2019. Aproape nimic nu s-a schimbat, cu exceptia faptului ca Dragnea a intrat la puscarie. In continuare, insa, ii avem pe Tariceanu, Dancila, Serban Nicolae, Nicolicea, Iordache, Plesoianu, iar lista poate continua. In continuare, dosarul 10 August este nerezolvat, ba mai mult a fost mutat la DIICOT, acolo unde PSD si-a pus omul de incredere in urma cu aproximativ un an jumatate. Tocmai din cauza acestor lucruri, pe 10 August 2019 ne vedem din nou in Piata Victoriei. In urma discutiilor cu mai multe persoane implicate, acesta va fi programul general al protestului din 10 august: 1) adunarea incepe inca de la primele ore ale diminetii in Piata Victoriei; 2) la ora 17,00 ne mutam cu totii in Piata Revolutiei, la sediul MAI, de unde la ora 19,00 va incepe un mars spre Piata Victoriei. Traseul marsului este urmatorul: ora 19,00 – plecare de la sediul MAI, din Piata Revolutiei – sediul DIICOT (Calea Grivitei) – Guvern (pe Calea Victoriei). Sunt in jur de doi kilometri, iar timpul estimat este de jumatate de ora”, se spune in anuntul de pe Facebook.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria