VIDEO Jandarmii, din ce în ce mai violenți în Piața Victoriei! În piață sunt circa 3.500 de protestatari

VIDEO Jandarmii, din ce în ce mai violenți în Piața Victoriei! În piață sunt circa 3.500 de protestatari

Jandarmii, din ce în ce mai violenți în Piața Victoriei! Oamenii s-au asezat pe carosabil, blocand partial traficul in Piata Victoriei. In scurt timp, insa, jandarmii au intervenit in forta si au inceput sa-i impinga pe oameni cu gardurile in centrul Pietei, ca sa elibereze soseaua.

Protestatarii nu s-au conformat asa ca tensiunea este in crestere in fata Guvernului.

Miercuri seară au loc proteste atât în București, cât și în alte orașe din țară, împotriva modificării Codului de Procedură Penală și împotriva coaliției PSD-ALDE. Protestul a fost convocat de comunitățile Corupția Ucide, Rezistența și Inițiativa România. ”Spuneți-le că viitorul copiilor noștri și al țării nu trebuie să depindă de interesul penal al unui borfaș”, se arată în anunțul postat pe Facebook pentru protest. În Capitală, protestul are loc în Piața Victoriei.

Transmisie VIDEO din Piața Victoriei:

 

21.44: Oamenii s-au enervat după ce jandarmii au încercat să degajeze o parte a pieței. Protestatarii s-au așezat pe asfalt, în timp ce jandarmii ridică din când în când câte un manifestant și-l bagă în dubă

21:41 - Protestatarii s-au asezat pe asfalt si refuza sa lase jandarmii sa treaca: "Rusine, rusine, rusine sa va fie"!

21:40 - Jandarmeria a anuntat ca doua persoane au fost ridicate si sanctionate cu amenzi in valoare totala de 4.500 de lei, pentru instigare la actiuni violente cu intentia de tulburare a adunarii publice, potrivit News.ro.

21:37 - "Rusine sa va fie" si "Jandarmeria apara hotia" striga oamenii catre jandarmi si huiduie prelung.

21:33 - Chiar daca incepusera sa plece, dupa interventia jandarmilor oamenii au ramas pe pozitii si au inceput sa strige "Rezistam, nu plecam"!

21:27 - O noua altercatie intre protestatari si jandarmi. Jandarmii au inceput sa loveasca niste protestatari care s-au asezat pe carosabil si au refuzat sa se ridice.

21:23 - De la megafon oamenii sunt intrebati daca vor veni si maine seara in strada: "Da!", au raspuns miile de oameni.

Cel care vorbea la megafon le-a cerut protestatarilor sa se tina de promisiune, pentru a le da exemplu guvernantilor ca promisiunile pot fi si respectate.

21:20 - "Sa va fie frica, poporul se ridica" si "Nu scapati!", striga oamenii din fata Guvernului.

21:12 - Sunt aproape 4.000 de oameni in fata Guvernului, alte cateva mii in orasele din tara: "Rezistam, nu cedam" si "Unitate" striga oamenii.

21:07 - In jur de 50 de persoane protesteaza si la Paris: "Romania, trezeste-te!", "Ne pasa de fratii de acasa" si "Iesiti din casa daca va pasa", e mesajul romanilor de la Paris.

21:01 - In fata Guvernului miile de oameni canta Imnul national, cu luminile telefoanelor aprinse.

21:00 - La ora 21:00, ca de obicei, cei din Piata au aprins luminile telefoanelor mobile si au inceput sa scandeze "Timisoara".

20:54 - La Timisoara sunt peste 1.000 de persoane care scandeaza "Parlament penal, mars la tribunal", "Dragnea, nu uita, Romania nu-i a ta", "Sa va fie frica, tara se ridica", "DNA sa vina sa va ia", "Noi nu suntem o natie de hoti", "Afara, afara cu hotii din tara", "Uniti, salvam toata Romania" sau "PSD, ciuma rosie".

20:53 - Si la Cluj sunt peste 1.000 de persoane si au plecat in mars prin oras.

20:50 - Este prezentata o lista de branduri care isi fac reclama la televiziunile unde sunt de obicei invitati cei de la PSD si ALDE. Cel care o citeste le cele protestatarilor sa nu mai cumpere produsele pentru ca aceste firme, prin banii pe care ii dau acelor televiziuni, "contribuie la dezinformarea la care sunt expusi parintii si bunicii nostri".

20:47 - "PSD, o mizerie", scandeaza Piata Victoriei, in timp ce de la megafon sunt prezentate, rand pe rand, efectele grave pe care modificarile Codului de Procedura Penala le vor avea in viata de zi cu zi.

20:32 - Huiduieli pentru Carmen Dan in fata Guvernului, dupa ce aceasta a fost surprinsa in Parlament cand, dand de protestatari la iesirea din sala de plen, unde a vorbit Dancila, a spus "nu i-au luat pe astia de aici?".

20:30 - De la megafon oamenilor li se explica ce sa faca atunci cand jandarmii intervin in forta. Protestatarii reclama ca jandarmii au folosit chiar gaze lacrimogene, desi in Piata sunt multi copii.

20:29 - Ca de obicei, in Piata Victoriei sunt si multi copii.

20:20 - Un nou mesaj al protestatarilor din Piata pentru Klaus Iohannis. Acestia ii cer sa faca referendum si chiar sa declanseze alegeri anticipate.

"Refrendum pentru toti sa stim daca suntem hoti", scandeaza peste 2.000 de oameni.

20:16 - Cei de la USR fac apel la oamenii din Piata sa ajute la strangerea de semnaturi "Fara penali in functii publice".

"Intr-o democratie nici nu ar fi fost nevoie de o initiativa 'fara penali in functii publice'. Aproape peste tot unde mergi sa te angajaezi ti se cere cazier. Cum e posibil sa avem penali in functii publice?", se striga la megafon in Piata Victoriei.

20:15 Jandarmeria a blocat Bd. Kiseleff cu o mașină de mare tonaj, numită autobloc. Este vorba despre un camion care are în interior un sistem automatizat cu ajutorul căruia sunt coborâte mai multe garduri înalte.. Astfel de camion a fost folosit și în timpul protestelor din iarna anului trecut.

20:10 - "Romania, trezeste-te", striga oamenii din fata Guvernului.

20:03 - Piata Victoriei scandeaza numele lui Klaus Iohannis si ii cer presedintelui sa nu cedeze presiunilor "penalilor" pentru ca ei il sustin.

19.51: Imagini cu scutierii pregătiți (credit: Adriana Stoian). În piață sunt circa 3.500 de protestatari

19:47 - In Piata Victoriei au venit si parlamentari ai Opozitiei. Deputatul USR Cristian Ghinea isi manifesta acum in strada nemultumirea fata de actiunile Puterii, dupa ce luni, in Parlament, frustrarea l-a ajuns si le-a aratat celor de la PSD si ALDE degetul mijlociu.

19:35 - "Iesiti din casa daca va pasa" e mesajul Pietei Victoriei pentru romani. Oamenii veniti in fata Guvernului discuta despre modificarile aduse Codului de Procedura Penala si efectele extrem de grave pe care le vor avea asupra fiecarui cetatean.

19:33 - Proteste similare au loc si in Iasi, Sibiu, Brasov, Galati si Cluj.

19:30 - Efective masive ale Jandarmeriei au ajuns in Piata, iar jandarmii sunt echipati de interventie. Momentan insa stau pe margine.

19:25 - Jandarmii se retrasesera in aplauzele multimii, insa in cateva minute au revenit in numar mai mare incercand sa-i impinga de pe carosabil.

19:23 - "Jos comunistii" rasuna in Piata Victoriei. Si seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a vorbit azi de comunism, spunand ca protestatarii si parlamentarii USR au un comportament fascist, totalitarist, comunist.

19:21 - In Piata Victoriei s-au strans in jur de 1.000 de persoane. Oamenii striga "Libertate" in timp ce jandarmii continua sa vina in numar mare.

19:19 - In timp ce in fata Guvernului oamenii erau imbranciti de jandarmi, in cladirea Guvernului ministrul de Finante Eugen Teodorovici vorbea despre imprumuturile pe care le face Guvernul anul acesta.

19:16 - Cristian Dide a fost din nou ridicat de jandarmi. Multimea huiduie.

Ora 19.15: Situație exprem de tensionată, circulația e oprită pe unele bulevarde care duc în Piața Victoriei

Ora 19.10: Îmbrânceli între jandarmi și protestatari în Piața Victoriei. Câțiva protestatari au forțat barajul de jandarmi și au vrut să ocupe carosabilul. Jandarmii i-au imobilizat

19:00 - "Dragnea, condamnare cu executare!", "Penalul", striga multimea din Piata Victoriei. Oamenii fac referire la sentinta in prima instanta ce urmeaza sa fie anuntata maine de Inalta Curte in dosarul angajarilor fictive la Protectia Copilului Teleorman.

 
 








Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...