VIDEO Javra lui Dragnea, atacuri impertinente la Iohannis și procurorul general!

VIDEO Javra lui Dragnea, atacuri impertinente la Iohannis și procurorul general!

Javra lui Dragnea, atacuri impertinente la Iohannis și procurorul general! Carmen Dan, atac la Klaus Iohannis: „Președintele s-a antepronunțat în sensul constatării publice că Jandarmeria a acționat violent pe 10 august. Ulterior, i-a cerut procurorului general să se sesizeze și cred că uitându-ne în atribuțiile legale Parchetul General nu este în coordonarea Administrației Prezidențiale. Bineînțeles, procurorul general avea competența să poată să se sesizeze și fără să-i solicite președintele României lucrul acesta.” Ministrul de Interne, Carmen Dan, este audiată la această oră în comisia de apărare a Senatului în legătură cu reprimarea cviolentă a mitingului din 10 august. Anterior, în aceeași comisie au fost audiați șefii Jandarmeriei, Ionuț Sindile și Laurențiu Cazan, și prefectul capitalei, Speranța Cliseru.

Cele mai importante momente din cadrul audierii:

Salan (PSD): Am rămas consternat în seara zilei respective vizavi de pasivitatea președintelui României. Iar, ulterior, faptul că președintele a ieșit și a acuza public o instituție a statului, mi se pare la fel de grav.

Carmen Dan: A fost expunerea unor evidențe, așa le percep și eu. Președintele s-a antepronunțat în sensul constatării publice că Jandarmeria a acționat violent. Ulterior i-a cerut procurorului general să se sesizeze și conștientizăm că Parchetul general nu este în subordinea Administrației Prezidențiale. Până la urmă, adevărul va ieși la munimă, instanța de judecată va face dreptate
Pauliuc (PNL): Cine spune adevărul: ați coordonat, ați fost la minister, ați fost în concediu? Dacă se va cere la Bruxelles aplicarea art. 7 împotriva României ca urmare a evenimentelor din 10 august, vă dați demisia?

Carmen Dan: N-am să-mi schimb cu nimic poziționarea. Am spus că mi s-a părut un act de responsabilitate să îmi întrerup concediul și să fiu la minister. Nu vreau să comentez afirmațiile primarului general, nu obișnuiesc să îmi atac colegii la TV, dacă cineva face acuzații, să le probeze. Fiecare persoane cu un anumit rang în statul român are dreptul să-și spună punctul de vedere referitor la ce s-a întâmplat pe 10 august. Ref la art. 7: Voi lua cea mai coprectă decizie în orice situație care se va dovedi reală. Deocamdată suntem la ”dacă”. Vă asigur că nu mă voi ascunde în munți.

Cine din MAI a planificat misiunea, dvs erați în concediu?

Carmen Dan: Secretarul de stat Nucu Marin. Eu nu am secretizat absolut niciun document. Legea spune că dacă într-un document se face referire la documente clasificate, acel document este clasificat. Eu nu am dispus clasificarea niciunui document.

Brăiloiu (PSD): Ați primit informațiile solicitate anterior mitingului de la Servicii?

Carmen Dan: Am primit acele informații, nu am să dezvolt acest capitol. Nu au schimbat substanțial caracterul măsurilor pe care noi le-am luat

Brăiloiu: Dacă în situația dată se repetă asemenea acțiuni, cum va acționa Jandarmeria?

Carmen Dan: Încrederea mea este că în sensul respectării și aplicării legii.

Ați primit informații că ordinul de intervenție nu ar fi fost legal?

Carmen Dan: Nu am primit nicio informație, Jandarmeria a acționat legal
Care a fost momentul în care s-a declanșat intervenția pentru restabilirea ordinii publice?

Carmen Dan: Se insistă foarte mult cu identificarea aspectelor orare, au prea puțină importanță. Jandarmeria a respectat legea.

De ce a rămas impresia că dvs. ați exercitat presiuni asupra prefectului pentru emiterea ordinului de intervenție?

Carmen Dan: Asupra prefectului nu s-a exercitat de la nivelul conducerii ministerului nicio presiune.

Carmen Dan: De 1 an și 8 luni Jandarmeria gestionează situații de manifestații publice în virtutea respectării drepturilor de exprimare. Până la momentul 10 august, Jandarmeria a acționat cu multă maturitate, chiar și pe 10 august acțiunea a fost doar în sensul asigurării ordinii publie, nu în sensul restabilirii ordinii publice.

Se impune modificarea legii 60?

Carmen Dan: Este necesar să se intervină legislativ pentru a fi adusă în actualitate o lege din 1990 (legea 60 – n. red.), eu ca ministru îmi asum acest demers.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

2 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

3 Așa o fi?

4 Categoria „mumu” / Comisia din Penitenciarul Rahova a fost de acord cu eliberarea condiționată a lui Dragnea

5 Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS la ministerul Sănătății