VIDEO Jeff Bezos, ''înmărmurit'' de ''frumuseţea şi fragilitatea'' Terrei cu prilejul primului său zbor în spaţiu (GALERIE FOTO)

VIDEO Jeff Bezos, ''înmărmurit'' de ''frumuseţea şi fragilitatea'' Terrei cu prilejul primului său zbor în spaţiu (GALERIE FOTO)

Miliardarul american Jeff Bezos a spus marţi că a fost ''înmărmurit'' de ''frumuseţea şi fragilitatea'' Terrei după ce a văzut Planeta Albastră din spaţiu cu prilejul unui zbor la bordul rachetei construite de compania sa Blue Origin, informează AFP.

Vezi transmisiunea LIVE a evenimentului AICI


''Toţi cei care au fost în spaţiu au spus că s-au întors schimbaţi şi că au rămas stupefiaţi, înmărmuriţi de Terra şi de frumuseţea ei, dar şi de fragilitatea ei şi sunt cu totul de acord cu aceştia'', a afirmat fondatorul Amazon cu prilejul unei conferinţe de presă după zborul care l-a purtat la peste 100 de kilometri altitudine .

Foto: (c) BLUE ORIGIN / EPA


Terra este ''un mic obiect fragil, iar când locuim pe această planetă, facem pagube'', a afirmat Jeff Bezos. ''Una e să recunoaştem acest lucru şi alta e să constatăm cu propriii ochi cât este de fragilă cu adevărat''.


Foto: (c) BLUE ORIGIN / EPA


Acest prim zbor al Blue Origin a fost totodată primul care a transportat un pasager plătitor, o nouă etapă în industria turismului spaţial.

Lansatorul New Shepard, care a transportat capsula în interiorul căreia s-au aflat Jeff Bezos şi cei trei pasageri, a decolat marţi dimineaţă dintr-o regiune deşertică din Texas.


Foto: (c) BLUE ORIGIN / EPA


Alături de cel mai bogat om din lume, s-au aflat fratele miliardarului, Mark, pioniera în domeniul aviaţiei Wally Funk, de 82 de ani, şi primul client plătitor al Blue Origin, un olandez de 18 ani, Oliver Daemen . Aceştia din urmă au devenit cea mai vârstnică, respectiv cea mai tânără persoană care călătoreşte în spaţiu din istorie.

Foto: (c) Blue Origin/REUTERS


Foto: (c) BLUE ORIGIN / EPA


Capsula s-a separat apoi de propulsor, iar echipajul a petrecut câteva minute la o altitudine de 107 kilometri, deasupra limitei recunoscute internaţional între atmosfera terestră şi spaţiu.

Foto: (c) BLUE ORIGIN / EPA


''Mi-a plăcut fiecare minut, mi-ar fi plăcut să dureze mai mult'', a spus Wally Funk adăugând că este ''nerăbdătoare să se reîntoarcă'' în spaţiu.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu