VIDEO Jegul, audiat la ceas de seară la DNA în Dosarul Gigină

VIDEO Jegul, audiat la ceas de seară la DNA în Dosarul Gigină

Jegul, audiat la ceas de seară la DNA în Dosarul Gigină. Fostul vicepremier Gabriel Oprea a fost audiat în această seară la DNA în legătură cu dosarul morții polițistului Gigină. El a venit însoțit de avocat. Ancheta în acest caz este deschisă de mai bine de un an.

„Am dat o declarație în legătură cu tragicul accident. Adevărul e că sunt nevinovat. Polițistul a căzut în cele trei gropi care nu erau semnalizate corect”, a declarat Gabriel Oprea la ieșirea de la DNA. El a refuzat să facă alte declarații jurnaliștilor.

La Direcția Naționlă Anticorupție a sosit, vineri seara, și avocatul familiei Gigină, Dan Ionașcu. Acesta a declarat că dosarul este încă în faza de cercetare penală, dar se procurorii se pregătesc să formuleze concluziile pentru trimiterea în judecată.

Două acuzații au fost formulate de procurori atunci când au cerut Parlamentului avizul pentru cercetarea penală a lui Gabriel Oprea - abuz în serviciu și ucidere din culpă. Rămâne de văzut ce acuzații vor reține procurorii la finalizarea anchetei.

Poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în timp ce conducea o motocicletă a Brigăzii Rutiere Bucureşti, în seara de 20 octombrie 2015. Agentul de poliţie, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a lui Gabriel Oprea, pe atunci vicepremier şi ministru al afacerilor interne, a pierdut controlul motocicletei, în condiţiile în care ploua, şi a ajuns într-o groapă săpată pe carosabil pentru lucrări la reţeaua de gaze. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa situată în cartierul Cotroceni.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tânăr măcelărit de membrii unuia dintre cele mai sângeroase clanuri de lângă București

2 „Uite cum o frec pentru tine, aici trebuia să fie gura ta” a ajuns consilier la BNR, coleg cu Dăncilă

3 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!

4 Un dom de căldură, cu temperaturi de 45 grade Celsius, va pârjoli România și sud-estul Europei

5 Citiți! / Când ăștia au bătut cu pumnul în masă, președintele României a întors o lege care le strica ploile...