VIDEO Juncker, atac voalat la Dragnea pe tema amnistiei

VIDEO Juncker, atac voalat la Dragnea pe tema amnistiei

Juncker, atac voalat la Dragnea pe tema amnistiei. Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat vineri că o eventuală amnistie dată „aşa cum preconizează unii din ţara dumneavoastră”, ”ar fi un pas înapoi” în privința statului de drept, iar ”aspectele esențiale” ale Uniunii Europene ”ar fi afectate negativ” de o asemenea decizie.

Întrebat despre amnistie și grațiere, Jean Claude Juncker a declarat: „Am vrut să reamintesc regulile europene. Este vorba de respectarea absolut necesară a statului de drept. Am spus că Europa e făcută şi din compromisuri, dar nu trebuie să existe compromisuri pe aspectele esenţiale, pentru că aceste aspecte esenţiale ar fi afectate negativ dacă s-ar acorda o amnistie aşa cum preconizează unii din ţara dumneavoastră. Dacă aceasta ar intra în vigoare ar fi un pas înapoi”.

Juncker a făcut declarațiile într-o conferință de presă comună la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Palatul Cotroceni a fost vineri gazda unei întâlniri între președintele Iohannis și comisarii europeni, cu ocazia preluării de către România a președinției rotative a Consiliului UE.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

4 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!

5 În față, tot cu găuri?