VIDEO Kadîrov, vizibil „afumat”, amenință Polonia

VIDEO Kadîrov, vizibil „afumat”, amenință Polonia

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a postat un nou mesaj pe canalul său de Telegram în care pare sub influența băuturilor alcoolice, acesta amenințând Polonia să își ia „mercenarii” înapoi și să implore „iertare oficială”.

Ramzan Kadirov tine un „jurnal de razboi” pe canalul sau de TelegramFoto: Captura video

„Problema Ucrainei este încheiată, don. Sunt interesat de Polonia, don. Polonia, don, ce încearcă să reușească, don? După Ucraina, don, dacă ni se dă comanda, don, în șase secunde, don, vă vom arăta de ce suntem capabili, don”, afirmă liderul cecen.

„Ați face bine, don, să vă luați armele înapoi și mercenarii, don. Și să implorați, don, iertare oficială pentru ceea ce i-ați făcut ambasadorului nostru, don. Nu vom ignora pur și simplu asta, don, țineți cont de asta, don”, își încheie Kadîrov mesajul.

Kadîrov, care ține un „jurnal” al luptelor la care participă cecenii în Ucraina, a postat de-a lungul războiului mai multe mesaje la ore târzii pe canalul său de Telegram în care pare sub influența alcoolului, deși consumarea acestuia le este interzisă musulmanilor.

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la The Telegraph la sfârșitul lunii aprilie, Christopher Swift, expert în securitate națională specializat pe Rusia și zona Caucazului, spunea că luptătorii și susținătorii lui Ramzan Kadîrov, porecliți „kadîroviții”, „au foarte puține de-a face cu valorile cecene”.

Ei „sunt un amalgam bizar de idei islamice foarte conservatoare din Orientul Mijlociu și devotament slugarnic față de regimul Putin”, potrivit expertului.

Ramzan Kadîrov, mesaj pentru Polonia din cauza atacării ambasadorului rus

Liderul cecen face referire în mesajul său la un incident înregistrat pe 9 mai la Varșovia când ambasadorul rus Serghei Andreev a fost atacat cu vopsea roșie după ce și-a făcut apariția la o ceremonie de comemorare a înfrângerii Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial.

În luna aprilie Andreev a acuzat autoritățile poloneze că au confiscat proprietăți diplomatice ruse din Varșovia, în contextul în care relațiile deja tensionate dintre cele două țări s-au înrăutățit și mai mult din cauza campaniei militare a Moscovei în Ucraina.

Andreev a fost atacat în timp ce încerca să depună o coroană cu flori în capitala Varșovia la memorialul victimelor celui de-al Doilea Război Mondial. Acesta a fost înconjurat de localnici înfuriați de apariția sa, aceștia strigându-i că este „fascist” înainte de a-l împroșca cu vopsea roșie.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, a comentat incidentul susținând, pe Telegram, că „fanii neo-naziști” și-au arătat încă o dată fața:

„Ambasadorul Rusiei în Polonia Serghei Andreev și diplomații ruși care îl însoțeau au fost agresați la Varșovia în timp ce depuneau o coroană de flori la cimitirul soldaților sovietici. Fanii neo-naziști și-au arătat încă o dată fața - și este sângeroasă”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!