VIDEO Kim Jong Un, vizibil tulburat după ce a purtat sicriul mareșalului care i-a fost mentor

VIDEO Kim Jong Un, vizibil tulburat după ce a purtat sicriul mareșalului care i-a fost mentor

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a asistat la funeraliile mareşalului Hyon Chol Hae, purtând personal sicriul acestui militar de rang înalt care a fost mentorul său, scrie luni presa nord-coreeană de stat, citată de AFP și Agerpres.

Kim Jong Un a parut in mod autentic afectat de decesul maresaluluiFoto: KCNA via KNS / Associated Press / Profimedia Images

Mareşalul Hyon ar fi jucat un rol crucial în pregătirea tânărului Kim Jong Un în vederea conducerii Coreei de Nord, înaintea morţii în 2011 a tatălui acestuia, Kim Jon Il, căruia îi era apropiat.

Agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA a difuzat imagini în care Kim Jong Un apare purtând sicriul mareşalului împreună cu alţi oficiali ai regimului.

Dictatorul şi-a „reţinut cu greu tristeţea după această mare pierdere”, a relatat KCNA, adăugând că acesta a „presărat pământ peste rămăşiţele” militarului de rang înalt, „pe care-l respecta profund şi pe care îl preţuia mult”.

Kim Jong, singurul fără mască de protecție la purtarea sicriului

Liderul nord-coreean a asistat la funeralii fără mască de protecţie în timp ce țara sa se confruntă cu un val fără precedent al epidemiei de COVID-19.

În total, 167.650 de cazuri noi de „febră” - denumirea folosită de către autorităţile de la Phenian pentru boala cauzată de coronavirus - au fost înregistrate luni, în scădere faţă de un vârf de 390.000 de cazuri înregistrate săptămâna trecută și aproape 187.000 raportate duminică.

Autoritățile nord-coreene au raportat până acum 68 de decese după ce au recunoscurt existenţa bolii pe 12 mai când au impus o carantină severă.

KCNA scrie că epidemia a fost „controlată” însă experţi pun acest anunţ la îndoială, în contextul în care cei 25 de milioane de nord-coreeni nu au fost vaccinaţi anti-Covid iar sistemul de sănătate nord-coreean este unul dintre cele mai slabe din lume.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii suferă o pierdere importantă! Rușii l-au ucis pe Ivan „Brest” Marciuk

2 VIDEO Lunetista fotomodel, brazilianca Thalito, ucisă într-un atac al rușilor în Harkov

3 VIDEO Cum sunt vânați și uciși ofițerii ruși. Putin pierde cel de-al 58-lea ofițer

4 „Iadul pe pământ” / Mărturisirile unor soldaţi ucraineni de pe frontul din Est

5 VIDEO Avionul „glorios” cu care Putin spera să câștige în Ucraina, un dezastru. Su-34 cade din cer