VIDEO Klaus Iohannis: PSD a trădat votul românilor. Eșec economic, eșec legislativ, eșec în protejarea cetățenilor. Legi pentru infractori și bani pentru clientelă. Viziunea pesedistă a unui stat al pilelor trebuie demolată

VIDEO Klaus Iohannis: PSD a trădat votul românilor. Eșec economic, eșec legislativ, eșec în protejarea cetățenilor. Legi pentru infractori și bani pentru clientelă. Viziunea pesedistă a unui stat al pilelor trebuie demolată

Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac dur joi, de la tribuna Consiliului Național al PNL, la adresa guvernării social-democrate, despre care a spus că a eșuat pe plan economic, legislativ și al protejării propriilor cetățeni.

 ”PSD a promovat incompetența ca politică de stat, și mediocritatea ca principal criteriu de construire a carierelor în sistemul public. Viziunea pesedistă a unui stat al pilelor și al complicităților de partid, în care doar o castă de privilegiați fac legea și își împart funcțiile și banii publici trebuie demolată”, a spus Klaus Iohannis.

Iohannis a subliniat că „dezastrul” provocat statului şi cetăţenilor români de politica „falimentară” a social-democraţilor se observă în cazul de la Caracal.

Președintele le-a propus liberalilor ca parteneriatul preşedinte – PNL să devină „nucleul care va cataliza toate energiile” astfel încât România să devină un stat funcţional.

„Vă propun ca parteneriatul preşedinte – PNL să devină nucleul care va cataliza toate energiile astfel încât România să devină un stat funcţional, cu instituţii eficiente în slujba cetăţeanului”, a afirmat el.

18:18 – Discurs Klaus Iohannis:

Mă bucur să mă aflu alături de voi, mai ales ca astăzi sunteți, prin votul românilor, cel mai important partid din România. Este o recunoaștere, dar și o mare, mare răspundere.

Ne revedem într-un moment critic pentru România, dar trebuie să spunem lucrurilor pe nume, pentru ca tot lanțul de erori grave care s-au produs în cazul cumplitei tragedii de la Caracal să nu se mai repete niciodată.

Este esențial să înțelegem de ce am ajuns aici, dar mult mai important, ce avem de făcut pentru a reclădi România normală pe care ne-o dorim cu toții.

Cazul Caracal, cu toate implicațiile sale profunde, ne dezvăluie cât de grav este dezastrul provocat statului și cetățenilor săi de politica falimentară a partidului aflat în prezent la guvernare.

Partidul Social Democrat a trădat votul oamenilor. Niciodată nu s-a văzut asta mai bine decât acum. Eșec economic, eșec legislativ, eșec în protejarea cetățenilor. Legi pentru infractori și bani pentru clientelă. Dispreț pentru oameni și asalt continuu asupra statului român! Acesta este bilanțul guvernărilor PSD din acești ani.

PSD a promovat incompetența ca politică de stat, și mediocritatea ca principal criteriu de construire a carierelor în sistemul public. Viziunea pesedistă a unui stat al pilelor și al complicităților de partid, în care doar o castă de privilegiați fac legea și își împart funcțiile și banii publici trebuie demolată.

M-am luptat, alături de voi, liberalii, și de celelalte partide de opoziție pentru a stopa acest proces sau măcar pentru a reduce efectele dramatice ale infestării instituțiilor statului cu virusul incompetenței.

M-am luptat, alături de voi, liberalii, și de celelalte partide de opoziție pentru a stopa acest proces sau măcar pentru a reduce efectele dramatice ale infestării instituțiilor statului cu virusul incompetenței.

A fost o luptă pe care am dus-o în toți acești ani și la nivel european, pentru a salva credibilitatea României și a preveni prejudiciile imense care ar fi însemnat inclusiv bani mai puțini pentru țara noastră.

Prin acțiunile mele, ale voastre, ale opoziției parlamentare, dar mai ales prin mobilizarea cetățenilor, am reușit să păstrăm nealterat cursul pro-european, transatlantic și democratic al României.

Pe 26 mai am primit cel mai important semnal din partea oamenilor că ne susțin în efortul nostru de a bloca distrugerea României de către un partid nociv, care și-a pierdut demult sensul și busola.

A fost cel mai puternic vot pro democrație care a marcat, la trei decenii de la Revoluția din 1989, maturizarea societății românești.

Românii vor ca asaltul continuu al PSD la adresa statului de drept, dar și la adresa statului român în ansamblu, să înceteze.

Românii cinstiți, care muncesc și plătesc taxe și impozite, așteaptă ca statul să funcționeze pentru ei, nu în favoarea unui grup care a pus stăpânire pe resurse și pe decizie. Românii vor autostrăzi, vor servicii medicale performante, vor egalitate de șanse și acces la o educație de calitate, vor să fie tratați cu respect atunci când interacționează cu instituțiile publice.

Cetățenii au spus clar și fără echivoc ce își doresc. Acum, statul și politicienii trebuie să se ridice la nivelul așteptărilor societății.

Guvernările PSD au dus statul în punctul de a eșua și de a deveni incapabil să mai garanteze drepturile fundamentale ale cetățenilor săi.

Avem obligația să repunem statul în matca sa și să redăm cetățenilor încrederea că instituțiile sunt eficiente. Este ceea ce așteaptă românii de la Președintele lor și de la Partidul Național Liberal, partidul care a câștigat ultima rundă de alegeri și care, sunt convins, va câștiga toate alegerile

Din păcate, nu există un buton magic care, odată apăsat, ar reseta statul român. Această reașezare este obligatorie dar este un proces de durată.

Este un demers pe care vreau și trebuie să îl facem împreună, iar alături de noi vor sta toate forțele politice care împărtășesc aceleași valori.

Nu va fi ușor, dar, dragii mei, nu uitați nicio clipă că cel mai important aliat pe care îl avem este cetățeanul roman!

Vă propun ca parteneriatul Președinte – Partidul Național Liberal să devină nucleul care va cataliza toate energiile, astfel încât România să devină un stat funcțional, cu instituții eficiente, în slujba cetățeanului!

Eu vreau să facem România puternică! Și știu că și voi aveți același obiectiv, al unei Românii care funcționează, o țară în care cetățeanul este reperul suprem al bunei guvernări. România trebuie să însemne încredere și respect între instituții și cetățeni, ca bază pentru inițiative, decizii, legi durabile și o economie sănătoasă.

Trebuie să reclădim scara valorilor care susține dezvoltarea oricărei societăți. Reconfigurarea României nu poate fi imaginată fără promovarea asiduă a unui set de valori și principii din rândul cărora nu au cum să lipsească cinstea, încrederea, toleranța, înțelepciunea, competența, buna-cuviință ori creativitatea.

Iar poporul român are din plin aceste atribute, doar că adesea dramele, tragediile, disfuncționalitățile sistemice scot la iveală ce e mai urât și tindem să credem că aspectele negative prevalează.

Consecința directă este că oamenii își pierd speranța, capitalul uman emigrează, iar societatea devine divizată, temătoare și dominată masiv de neîncredere la toate nivelurile: în semeni, în instituții, în politicieni, în viitor.

Este una dintre provocările majore cu care ne confruntăm și trebuie să ne luptăm împreună pentru a ridica nivelul de încredere al societății, fără de care dezvoltarea României este imposibilă.

Aceasta este viziunea mea pentru România!

Dar o viziune are valoare atât timp cât știm care este drumul pentru a o transforma în realitatea de zi cu zi a oamenilor.

Cum facem așadar România puternică și funcțională? Cum ajungem să trăim în sfârșit într-o țară în care cetățeanul se simte bine și în siguranță, așa cum este normal? Ce avem de făcut noi, oamenii de stat și politicienii?

Vă spun de la început, soluțiile presupun multă muncă și multă tenacitate, dar știu că sunteți deja căliți și obișnuiți cu greul.

România poate deveni puternică și funcțională cu două condiții majore: prima, reconstrucția statului român pe fundamente corecte și, a doua, o economie sănătoasă, cu creștere durabilă.

Pentru succesul dezvoltării României este obligatoriu să asigurăm un mediu public funcțional, orientat către cetățean și un mediu privat competitiv.

Reconstrucția statului român este o urgență. Sistemul bugetar nu mai poate fi tratat prioritar ca un refugiu pentru incompetenți și clienți politici. Avem foarte mulți profesioniști în sistemul de stat și ei sunt cei care trebuie promovați, astfel încât să avem un corp public de elită, care să asigure marile servicii publice – educația, sănătatea, protecția și securitatea cetățenilor. Funcția publică trebuie să-și recapete demnitatea.

Corectitudinea este principiul fundamental al României funcționale. Înseamnă, în sens larg, îndeplinirea cu responsabilitate a atribuțiilor, înseamnă că șefi în instituțiile publice ajung cei care chiar merită, nu cei care sunt obedienți politic, înseamnă punerea interesului general mai presus de orice alt interes.

Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: dincolo de valori și principii, este nevoie de un audit foarte aplicat al fiecărei instituții a statului român. Structurile învechite, care nu-și mai au rostul, nu mai au de ce să fie menținute. Cei care se dovedesc că nu își fac treaba nu mai au de ce să rămână în sistemul de stat. Este atât de simplu.

Oricât de eficient ar fi procesul de reformă instituțională, acesta nu va fi îndeajuns dacă nu va exista o profundă schimbare de mentalitate.

Iar aceasta nu se poate face fără Educație. În acest domeniu, am lansat din decembrie anul trecut rezultatele Proiectului România Educată, pe care l-am inițiat tocmai pentru că învățământul nu se poate reforma de pe o zi pe alta, prin modificări legislative făcute pe picior și fără a gândi implicațiile pe termen lung.

Văd România Educată ca o parte esențială a reconstrucției statului român și a depășirii etapei actuale de disfuncționalitate cronică.

O altă componentă esențială dezvoltării României este mediul privat. Cât timp nu încurajăm inițiativa privată și investițiile, nu putem vorbi cu adevărat de prosperitatea pe termen lung a românilor.

Trebuie să încetăm să mai tratăm companiile private ca pe niște dușmani ai țării, așa cum fac PSD și ALDE, iar finanțele publice și politicile economice vor trebui îndreptate.

Altfel, generațiile următoare vor resimți povara unei note de plată tot mai usturătoare, pe care guvernarea PSD-ALDE o rostogolește, cu bună-știință, de la un an la altul.

Mediul de afaceri din România trebuie eliberat de ghilotina impredictibilității, de tipul OUG 114.

Dincolo de toate acestea, pilonii societății românești sunt și trebuie să rămână drepturile și libertățile individuale, democrația și statul de drept.

Principiul că „legea este egală pentru toți” reprezintă reperul care să ghideze reconstrucția de care avem atât de multă nevoie.

Pentru asta am luptat în acest mandat și pentru asta voi lupta în continuare!

Totodată, direcțiile majore de politică externă, aprofundarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, întărirea rolului și locului României în Uniunea Europeană și NATO, precum și dezvoltarea celorlalte parteneriate strategice ale țării vor fi continuate cu aceeași hotărâre!

Războiul va fi câștigat atunci când România va fi condusă de o echipă care crede în democrație, pro-europeană – nu doar cu președinte, dar și cu guvern și majoritate parlamentară, care să lucreze împreună, să repare ce s-a stricat și să reconstruiască speranța într-un viitor mai bun.

Statul român care funcționează normal, cel pe care mi-l doresc și pe care știu că și-l doresc și românii, este acel stat în care Președintele își îndeplinește atribuțiile, Guvernul își face treaba și Parlamentul dă legi bune și corecte pentru țară, nu pentru șefii de partide și clicile lor.

Trebuie să începem vindecarea României de rănile adânci provocate de PSD și ALDE în acești ani. Pentru asta avem nevoie de unitate, de viziune, de încredere unii în ceilalți, de speranța că împreună putem duce România mai sus.

Avem nevoie să fim deschiși către români, către toți românii din țară și din diaspora, care așteaptă un semnal de la noi – un semnal că viitorul poate fi bun, că nu toți politicienii sunt la fel, că există oameni pregătiți care pot să-i conducă onest, cu responsabilitate.

Toate aceste propuneri și principii despre care v-am vorbit reprezintă angajamentul și parteneriatul meu cu românii, la care îmi doresc să se alăture toate forțele politice democratice, pro-occidentale și capabile să înțeleagă că miza este una uriașă, miza este chiar viitorul României.

Vă chem alături de mine să reconstruim România! Votul pe care mi-l veți da la alegerile prezidențiale este un vot pentru această viziune pe care o avem împreună pentru țara noastră.

Vreau să fiu foarte bine înțeles: acest vot va fi respectat! Nu voi desemna niciun guvern care nu își asumă ferm aceste deziderate!

Vă asigur că voi construi o nouă majoritate, în urma votului dat de oameni, la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate. O majoritate care să aibă în prim plan toate aceste priorități legate de normalizarea României, o majoritate care să fie pro-europeană și să susțină lupta împotriva corupției. PSD a dovedit că este incapabil să facă toate aceste lucruri și de aceea trebuie să plece.

Îmi asum ca obiectiv național această viziune a României funcționale, a României normale și îi voi aduce alături de mine pe toți cei care o împărtășesc, astfel încât să devină realitate.

Acesta este proiectul întregii Românii, este proiectul meu, este proiectul unei întregi generații

18:03 – Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Romexpo, locul de desfășurare al Consiliului Național al PNL

17:41 – Discurs Rareș Bogdan:

sunt onorat și emoționat cum am fost și pe 14 martie atunci când m-ați primit în mijlocul dvs

vă spun cu tot respectul că vreau să fac o plecăciune în fața celor peste 200.000 de membri ai PNL și în fața celor peste 2 milioane de români care ne-au votat astfel încât am devenit partidul numărul 1 al României

fiecare vot, fiecare efort a contat în victoria istorică a PNL

v-am spus că pentru a câștiga e nevoie de încredere, de mobilizare de energie. Victoria s-a întâmplat și singurul meu regret este că în seara de 26 mai nu ne-am bucurat suficient. Să-mi promiteți că bucuria o s-o dublăm în data de 24 noiembrie

bătălia pentru Cotroceni nu este pentru un singur om, este bătălia fiecărui om de bună-credință

victoria din această toamnă va însemna victoria la alegerile locale și pregătirea pentru parlamentare

vă mulțumesc pentru că m-ați primit în familia voastră și mi-ați arătat ce înseamnă dragostea, ce înseamnă să lupți

vă rog să nu-i primiți în partidul nostru pe niciun ales local al PSD. Îi vom zdrobi. Sunt dezorientați. Vă râdeau în față, azi nu aveți ce vorbi cu ei. Zdrobiți-i în alegeri, nu îi aduceți în casa noastră

nu avem nevoie de niciun aliat azi. Aliat ne este poporul român și bunul Dumnezeu

am venit să nu mai plec. Am venit pentru că acum eu să fiou alături de dvs în campania de la prezidențiale, de la locale și apoi la parlamentare pentru că asta înseamnă o familie.
vom câștiga

dacă vă inspir încredere, acordați-mi și votul și nu uitați: Klaus Iohannis, președinte pentru al doilea mandat

17:39 – Orban anunță propunerea ca Rareș Bogdan să preia funcția de prim-vicepreședinte PNL: ”Este o promovare la excepțional. Rareș a abandonat cariera jurnalistică de succes și a venit alături de noi pentru a candida la PE. A fost o decizie care a avut un rol foarte important în victoria PNL”

17:35 – Discurs Ludovic Orban:

PNL a câștigat alegerile, în totate sondajele suntem pe primul loc

PNL este partenerul lui Klaus Iohannis, liderul politic cu cea mai mare cotă de încredere din România, omul cu cea mai bună imagine externă, candidatul nostru la funcția de președinte al României

am câștigat o bătălie, trebuie să câștigăm războiul

obiectivul pe care trebuie să îl avem este de a câștiga toate alegerile care urmează la un scor care

să ne permită să conducem România pe drumul democrației, libertății, al respectului față de cetățean

17:28 – Consiliul Național a aprobat prin vot, cu o singură abținere, fuziunea prin absorbție a Partidului Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) cu PNL. Președintele PACT, Sebastian Burduja, a devenit vicepreședinte PNL

17:08 – europarlamentarul Daniel Buda prezintă raportul reprezentanților PNL în Parlamentul European

16:48 – Raluca Turcan, liderul deputaților PNL, prezintă raportul de activitate al grupului PNL din Cameră

16:38 – Robert Sighiartău: victoria din 26 mai a fost prima pe care PNL a obținut-o de unul singur după căderea comunismului.

UPDATE 16:25 La reuniunea PNL participă Andrei Năstase, liderul Platformei „Dreptate și Adevăr” din Republica Moldova.

„Aceste vremuri au dat și lideri veritabili. Unul dintre ei e cheia de boltă a statului de drept și a luptei pentru salvarea democrației, Klaus Iohannis (...) În vreme ce în Republica Moldova a capitulat, în România, un veritabil om de stat a dus alături de PNL o luptă ca instituțiile să rămână libere”, a spus Năstase, precizând că „votul pentru Iohannis e și un vot pentru Basarabia”.

De altfel, liderul PNL, Ludovic Orban, a precizat, luni, că liberalii vor demara strângerea de semnături pentru susținerea candidaturii lui Iohannis pe 10 august.

„E un moment simbolic. Niciodată în România să nu se întâmple ce s-a întâmplat, când forțele de ordine în loc să apere cetățenii s-au transformat în agresori”, a spus Orban.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…