VIDEO Kovesi s-a sucit sau a văzut și mai rele?/„România nu e cea mai coruptă țară din UE. Cred că este o percepție greșită. Nu este așa”

VIDEO Kovesi s-a sucit sau a văzut și mai rele?/„România nu e cea mai coruptă țară din UE. Cred că este o percepție greșită. Nu este așa”

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, fostă șefă a Direcției Naționale Anticorupție, susține, într-un interviu pentru Euronews, că România nu este cea mai coruptă țară din UE, așa cum este percepția.

„Cred că este o percepție greșită. Am auzit de multe ori că unii consideră că România este printre cele mai corupte țări ale UE. Nu este așa! Am o viziune de ansamblu asupra a 22 de state membre și pot să spun că faptul că în anumite state membre nu se fac investigații nu înseamnă că sunt curate și că nu este corupție.

Faptul că sunt cazuri de corupție pe care le investigăm nu înseamnă că România este un stat corupt sau este mai corupt decât alte state”, a declarat Laura Codruța Kovesi pentru Euronews.

Potrivit șefei EPPO, cazul Admiral în care au fost implicate 9.000 de companii, 600 de persoane și s-au creat pagube de peste 2,2 miliarde de euro „ne-a arătat că aceste fraude s-au comis pe teritoriul tuturor statelor membre ale UE, inclusiv pe teritoriul celor cinci state membre care nu participă în UE”. „Nu cred că România este un stat mai corupt decât alte state”, a declarat Lauda Codruța Kovesi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...