VIDEO Legiunea „Libertatea Rusiei”, care se descrie drept o miliție anti-Kremlin, susține că a invadat o așezare rusă din regiunea Belgorod, de la granița cu Ucraina

VIDEO Legiunea „Libertatea Rusiei”, care se descrie drept o miliție anti-Kremlin, susține că a invadat o așezare rusă din regiunea Belgorod, de la granița cu Ucraina

Luptele au izbucnit de-a lungul graniței rusești cu Ucraina după ce forțele de partizani autointitulate rusești au lansat un raid transfrontalier și au afirmat că au invadat o așezare de frontieră pentru prima dată în război, relatează The Guardian .

Legiunea „Libertatea Rusiei”, care se descrie ca o miliție anti-Kremlin care urmărește răsturnarea Kremlinului și eliberarea Rusiei de Vladimir Putin, a afirmat că a trecut granița și a invadat așezarea Kozinka, trimițând în același timp unități în orașul Grayvoron din regiunea rusă Belgorod.

Orice captură de teritoriu nu a fost confirmată în mod independent de jurnaliștii de la fața locului. Miliția a existat mai ales pe rețelele de socializare și nu se știe dacă a participat la vreo bătălie majoră în timpul războiului.

Dar atât oficialii ruși, cât și cei ucraineni au confirmat luptele de la graniță, iar un videoclip din rețelele de socializare a arătat vehicule blindate care păreau să invadeze un post de frontieră rusesc în apropiere de Grayvoron.

„Suntem aceiași ruși ca și voi”, se arată într-o declarație difuzată de grup pe rețelele de socializare. „Ne distingem doar prin faptul că nu mai vrem să justificăm acțiunile criminalilor aflați la putere și am luat armele pentru a ne apăra libertatea noastră și a voastră. Dar astăzi este timpul ca toată lumea să își asume responsabilitatea pentru viitorul lor. Este timpul să punem capăt dictaturii Kremlinului.”

Alte înregistrări video postate pe rețelele de socializare au arătat un elicopter rusesc Mi-8 care a trasat rachete de semnalizare deasupra orașului Kozinka și înregistrări video cu fumul care se ridica din localitate, în timp ce sunetele sirenelor de urgență se auzeau clar.

Guvernatorul regiunii Belgorod a confirmat luni un atac, scriind că „grupul de sabotaj și recunoaștere al forțelor armate ale Ucrainei a intrat pe teritoriul districtului Grayvoron. Forțele armate ale Federației Ruse, împreună cu serviciul de frontieră, Rosgvardiya și FSB, iau măsurile necesare pentru a elimina inamicul”.

Ucraina a dezmințit legătura cu luptătorii partizani ruși, spunând că aceștia acționează independent și nu sunt supuși controlului militar.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria