Legiunea Libertate pentru Rusia - un grup care a revendicat responsabilitatea pentru o aparentă incursiune în interiorul teritoriului rusesc în Belgorod - a postat luni seară o înregistrare video care pare să arate așa-numitul steag al Rusiei libere fluturând deasupra Universității de Stat din Moscova, potrivit CNN .

În videoclipul incidentului, pentru care Legiunea nu a revendicat în mod direct responsabilitatea, mai multe baloane par să ridice steagul cu dungi albastre și albe deasupra clădirii principale a universității.

„Mulțumim celor care ne susțin și ne așteaptă!”, a precizat Legiunea Libertate pentru Rusia în legendă pe Telegram. „'L' [Legiunea] pentru Rusia! Pentru libertate!”

Alte videoclipuri postate de Legiunea Libertate pentru Rusia par să arate un alt steag al opoziției rusești fluturând deasupra diferitelor zone din Moscova, purtat de baloane albastre și albe.

Steagul alb-albastru a fost folosit de mai multe grupuri de opoziție rusești anti-Putin și a devenit mai utilizat pe scară largă de la invazia rusă în Ucraina.

Soldații din Corpul Voluntarilor Ruși (RDK) au declarat că au trecut pentru a treia oară granița ruso-ucraineană, scrie BBC Rusia . Canalele rusești și ucrainene vorbesc despre „un tanc ucrainean” care atacă la granița cu Ucraina. Autoritățile regionale au susținut inițial că sunt „atacate informativ”, apoi au preluat narațiunea canalelor rusești.