VIDEO LIVE Televiziunea NASA transmite, în direct, misiunea efectuată de doi cosmonauți ruși în exteriorul ISS

VIDEO LIVE Televiziunea NASA transmite, în direct, misiunea efectuată de doi cosmonauți ruși în exteriorul ISS

Televiziunea Agenției spațiale americane (NASA) transmite în direct, miercuri, 3 februarie, o misiune în exteriorul Stației Spațiale Internaționale (ISS), cu o durată estimată la cinci ore și jumătate, efectuată de doi cosmonauți ruși începând de la ora 12:30 GMT, informează un comunicat al NASA.

Puteți urmări transmisiunea în direct a misiunii și AICI

Yuri Malenchenko și Sergey Volkov, din cadrul Agenției spațiale ruse (Roscosmos), ingineri de bord ai Expediției 46 de pe stația spațială, vor purta costume speciale Orlan, de concepție rusească, și vor ieși din avanpostul orbital pentru a recupera o parte dintre materialele folosite în experimente pe modulele Zvezda și Poisk și pentru a instala unele dispozitive de ancorare pe exteriorul ISS menite să ușureze viitoarele ieșiri în spațiu ale membrilor echipajului.

Cei doi astronauți vor pregăti experimentul Vinoslivost, care își propune să evalueze efectele spațiului cosmic asupra unor mostre de materiale structurale, și vor testa un dispozitiv denumit Restavratsiya, care ar urma să fie folosit pentru a adăuga straturi exterioare speciale, de protecție, pe pereții segmentului rusesc al ISS.

De asemenea, ei vor recupera setul de mostre biologice și biochimice care au fost expuse condițiilor vitrege din cosmos în cadrul experimentului EXPOSE-R. Acesta face parte dintr-un proiect de cercetări astrobiologice desfășurat de Agenția Spațială Europeană (ESA) pentru a studia originea, evoluția și răspândirea vieții în Univers.

Aceasta va fi cea de-a 193 misiune de ieșire în afara ISS. Pentru Malenchenko, va fi cea de-a șasea acțiune de acest gen, iar pentru colegul său, Volkov, cea de-a patra.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...