VIDEO Liviu Vasilescu (IGPR): Nu o să negociez niciodată siguranţa cetăţeanului

VIDEO Liviu Vasilescu (IGPR): Nu o să negociez niciodată siguranţa cetăţeanului

Inspectorul general al Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a afirmat, joi, că întâlnirea cu membri ai clanului Duduianu a fost o operaţiune oficială, adăugând că nu o să negocieze "niciodată" siguranţa cetăţeanului.

"A fost o operaţiune oficială a Poliţiei pentru a asigura, prin toate mijloacele legale, siguranţa cetăţeanului. Această abordare a situaţiei pe care am avut-o şi atât de contestată de mulţi a condus la un rezultat bun, pentru că acum nu avem alte victime şi nu am avut imagini cu sute de persoane şi un potenţial scandal în stradă, care ar fi făcut mult rău nu doar Poliţiei Române, ci şi chiar României. Pentru mine, sănătatea şi liniştea locuitorilor Capitalei la acel moment au cântărit mai mult decât faptul că ulterior acţiunea mea ar fi putut fi interpretată greşit", a explicat Vasilescu, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române.



El a susţinut că demersul făcut a fost "absolut" legal.

"Am făcut un demers care este absolut legal, l-am făcut cu bună credinţă că aşa vom reuşi să rezolvăm lucrurile fără a folosi şi fără a escalada lucrurile, exact în momentul cu eficienţă maximă, pentru scopul nostru de a proteja populaţia. Noi, poliţiştii, avem de a face în fiecare zi cu oameni certaţi cu legea, cu potenţiale pericole. (...) Asigur cetăţenii şi pe toţi colegii mei că nu am negociat şi nu o să negociez niciodată siguranţa cetăţeanului şi demnitatea poliţistului", a afirmat Liviu Vasilescu.

În spaţiul public au apărut imagini cu momentul în care reprezentanţi ai Poliţiei se întâlnesc cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea lui Florin Mototolea, zis Emi Pian. AGERPRES/(A - autor: Mihai Stoica, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro