VIDEO Lumea a luat-o razna/Un senator american a sărit să se ia la bătaie cu un martor chemat la audieri în Congresul american

VIDEO Lumea a luat-o razna/Un senator american a sărit să se ia la bătaie cu un martor chemat la audieri în Congresul american

Un moment rar întâlnit a avut loc în Congresul american, un senator sărind să se ia la bătaie marți cu un martor audiat de o comisie din cadrul camerei superioare a legislativului de la Washington, relatează Associated Press .

Senatorul Markwayne MullinFoto: Bill Clark / Associated Press / Profimedia Images

Protagoniștii incidentului au fost senatorul Markwayne Mullin, un republican din statul Oklahoma, și Sean O’Brien, președintele Frăției Internaționale a Camionagiilor, un sindicat cu peste un milion de membri în Statele Unite și Canada și care, în pofida numelui, reprezintă o varietate de muncitori din sectorul public și privat.

Disputa dintre cei doi este una mai veche, Mullin fiind un cunoscut critic al sindicatelor, în timp ce O’Brien l-a atacat pe politicianul republican de mai multe ori anul acesta într-o serie de postări făcute pe rețeaua de socializare „X”, fosta Twiter .

În una dintre postări șeful sindical a spus despre senator că este un „cretin” și că este „plin de rahat”. Într-o alta, pe care Mullin a citit-o în timpul audierii din Congres, liderul de sindicat a părut să îl provoace la o luptă.

„Știi unde mă găsești. Oriunde, oricând, cowboy”, a scris O’Brien.

Moment tensionat în Congresul american

După ce a citit tweet-ul respectiv, Mullin i-a spus sindicalistului că „aceste este momentul, acesta este locul. Dacă vrei să dai din gură, putem fi doi adulți și să încheiem asta aici”.

„Ok, asta e în regulă. Perfect”, i-a răspuns O’Brien.

„Vrei să o facem acum?”, l-a întrebat senatorul, la care liderul sindical i-a răspuns că este pregătit. „Atunci ridică-ți fundul”, i-a transmis senatorul înainte de a se ridica să sară la bătaie.

Momentul tensionat a fost întrerupt de senatorul Bernie Sanders, cel care a prezidat comisia de audiere. „Ești un senator al Statelor Unite”, i-a amintit Sanders colegului său.

Associated Press notează că, deși spiritele s-au mai calmat ușor după aceea, cei doi bărbați au continuat să se jignească după aceea timp de 6 minute, Sanders fiind nevoit să intervină în mod repetat pentru a ține lucrurile sub control.

Acesta, un cunoscut progresist și aliat al sindicatelor, le-a cerut acestora să se concentreze pe problemele economice în cadrul audierii pe care a prezidat-o, una privind modul în care sindicatele ajută familiile muncitorilor.

O'Brien a oferit mai multe răspunsuri sfidătoare în timpul audierii:


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”