VIDEO Lupte grele în Herson. Momentul în care un vehicul rus este distrus de un tanc ucrainean

VIDEO Lupte grele în Herson. Momentul în care un vehicul rus este distrus de un tanc ucrainean

Ucrainenii susțin că au eliberat deja trei localități în cadrul contraofensivei declanșate la Herson. Armata ucraineană a prezentat imagini în care se văd lupte intense.

Lupte intense în regiunea Herson FOTO Twitter

Armata ucraineană a publicat un clip video în care sunt prezentate imagini cu lupte de blindate în regiunea Herson, unde se desfășoară în prezent o contraofensivă a forțelor Kievului, transmite Digi24.

Forțele Ucrainei au reușit să recucerească trei localități din sud-estul țării. Înregistrarea video prezintă imagini cu tancurile și blindatele Infanteriei Marine ucrainene implicate în lupte „intense” cu trupele ruse în zona Herson.

În filmare se văd câteva blindate, donate de Turcia Kievului, care luptă alături de un tanc ucrainean împotriva forțelor ruse. La un moment dat, tancul distruge un blindat rus, după ce trage în el de la mică distanță.

Conform ultimului bilanț publicat de Statul Major al armatei ucrainene, rușii au pierdut deja, după 6 luni de război, peste 50.000 de militari, peste 2.000 de tancuri și peste 4.000 de vehicule blindate.

Nu au resurse pentru o operațiune amplă

În ultimele zile, armata ucraineană a desfășurat acțiuni contraofensive active în direcția sud și, deși avansul unităților Forțelor Armate ale Ucrainei este destul de lent, acesta are loc conform planului convenit. În acest moment, Forțele Armate nu au suficiente arme și resurse pentru a desfășura o operațiune de eliberare mai amplă, scrie The Wall Street Journal.

Potrivit WSJ, chiar și fără a recuceri teritorii semnificative, Kievul poate face progrese forțând Rusia să dezvăluie locația trupelor și a bazelor sale de aprovizionare, să ia o poziție defensivă sau să retragă trupele din alte regiuni ale țării (de exemplu, din Est). În plus, Ucraina poate primi informații despre unitățile rusești, vulnerabilitatea lor și pregătirea pentru luptă.

Acum, Forțele Armate ucrainene nu au nici armele necesare și nici suficiente trupe pentru o ofensivă rapidă. De aceea, armata caută să slăbească forțele avansate rusești, folosind artilerie cu rază lungă de acțiune și rachete pentru a lovi obiective strategice din spatele liniilor inamice .

Ucraina speră să câștige fără bătălii sângeroase

O altă trăsătură care deosebește conducerea militară ucraineană de cea rusă este aceea că Statul Major al Forțelor Armate ucrainene încearcă să minimizeze potențialele pierderi în timpul ofensivei. Potrivit oficialilor occidentali, în Herson și în împrejurimi se află în prezent aproximativ 20.000 de soldați ruși. Ucraina speră să recâștige regiunea fără a se angaja în bătălii sângeroase de stradă.

Generalul-locotenent american Stephen Twitty, care anterior a servit ca șef adjunct al Comandamentului European al SUA, a declarat pentru WSJ că nu se așteaptă la un atac masiv asupra Ucrainei. În opinia sa, vom vedea o desfășurare de unități mai mici ale armatei ucrainene în mai multe locuri care vor provoca pagube rușilor și vor fi o modalitate surprinzător de eficientă de luptă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu