VIDEO Maia Sandu, enervată de un lider găgăuz: „Știu mai bine decât tine care este limba mea. Eu vorbesc românește”

VIDEO Maia Sandu, enervată de un lider găgăuz: „Știu mai bine decât tine care este limba mea. Eu vorbesc românește”

Președintele Maia Sandu s-a deplasat vineri, 2 septembrie, în teritoriul autonom Găgăuzia, din sud-vestul Republicii Moldova, acolo unde Rusia încearcă să provoace tulburări prin intermediul actorilor proxy.

Maia Sandu a mers în capitala regiunii, Comrat, și a participat, printre altele, la o întâlnire cu Adunarea Populară a Găgăuziei, forul legislativ al teritoriului autonom.

Atmosfera a fost tensionată, după cum arată imaginile, iar un lider găgăuz agresiv a încercat s-o convingă pe președintă să nu mai folosească termenul "român" pentru a desemna locuitori ai Basarabiei, ci "moldovean". "Știu mai bine decât tine care este limba mea. Tu știi că vorbești limba găgăuză, dar eu știu că vorbesc romanește", i-a răspuns tăios Maia Sandu.

Maia Sandu a îndemnat, într-un discurs ținut la Universitatea din Comrat, la calm pe fundalul războiul din Ucraina și a încercărilor de dezbinare a societății în Republica Moldova pe criterii etnice. Regiunea este ocupată majoritar de etnici de origine turcă care vorbesc limba rusă și care au cerut, printr-o serie dintre liderii lor, protecția Turciei și a Rusiei împotriva unor agresiuni ale României inventate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...