VIDEO Maia Sandu: Mizăm pe susţinerea României pentru acceptarea cererii Republicii Moldova de aderare la UE

VIDEO Maia Sandu: Mizăm pe susţinerea României pentru acceptarea cererii Republicii Moldova de aderare la UE

Republica Moldova mizează pe susţinerea României pentru acceptarea cererii de aderare la Uniunea Europeană, a declarat, miercuri, preşedintele Maia Sandu, după întrevederea cu preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită la Chişinău.



"Noua realitate din regiune ne cere să acţionăm ferm şi hotărât. Pe 4 martie, Republica Moldova a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană, confirmând astfel caracterul ireversibil al integrării europene a ţării noastre şi ataşamentul faţă de valorile europene. Mizăm pe susţinerea României pentru acceptarea cererii Republicii Moldova. Drumul european al ţării noastre este incontestabil, iar Parteneriatul strategic pentru integrare europeană dintre Republica Moldova şi România ne va ajuta să atingem mai rapid acest obiectiv în interesul cetăţenilor noştri", a afirmat Maia Sandu.

Potrivit acesteia, Chişinăul solicită sprijinul României pentru deschiderea pieţelor europene pentru toate categoriile de produse moldoveneşti care nu mai pot intra pe piaţa ucraineană, rusă sau belarusă din cauza războiului.

"Acceptarea produselor noastre pe pieţele UE în aceste condiţii va constitui un sprijin direct şi semnificativ pentru agricultorii moldoveni", a explicat Maia Sandu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”