VIDEO MApN: Militarii români au efectuat 9 misiuni de stingere a incendiilor în Macedonia de Nord

VIDEO MApN: Militarii români au efectuat 9 misiuni de stingere a incendiilor în Macedonia de Nord

Militarii români au efectuat, în ultimele trei zile, nouă misiuni de stingere a incendiilor de pădure care au afectat Macedonia de Nord, cu o aeronavă C27J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române.

Video: (c) MApN


"Aeronava C-27 J Spartan este însoţită în Macedonia de Nord şi de o aeronavă C-130 Hercules, pentru sprijin logistic", se precizează într-o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Militarii români au început să acţioneze sâmbătă, 7 august, misiunea fiind programată pentru cinci zile.


Pentru aeronavele Forţelor Aeriene Române este a doua misiune internaţională de acest tip, prima având loc în luna iulie a anului 2018, în Grecia.

"Aeronava C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, care poate transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere, a acţionat, din 2017 şi până în prezent, şi pentru stingerea a două incendii de pădure din ţara noastră - unul în zona localităţii Şviniţa, din judeţul Mehedinţi, şi cel de-al doilea în zona Buceş, munţii Vulcan, la limita dintre judeţele Alba şi Hunedoara", arată sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria