VIDEO Marea Britanie: Atacatorul britanic ucis în luarea de ostatici din Texas era cunoscut de MI5 (presă)

VIDEO Marea Britanie: Atacatorul britanic ucis în luarea de ostatici din Texas era cunoscut de MI5 (presă)

Britanicul care a luat ostatici la sfârşitul săptămânii într-o sinagogă din Statele Unite a făcut obiectul unei anchete din 2020 a serviciului intern de informaţii britanic (MI5), care a tras concluzia că acesta nu reprezintă o ameninţare, a scris marţi presa din Regatul Unit, transmite AFP.

Potrivit presei, care citează surse guvernamentale, informaţiile comunicate MI5 ar fi declanşat, în a doua jumătate a anului 2020, deschiderea unei anchete asupra lui Malik Faisal Akram. Ancheta a ajuns la concluzia că "nu existau indicii conform cărora acesta ar fi reprezentat o ameninţare teroristă la momentul respectiv", potrivit unei surse citate de cotidianul The Telegraph.

Cetăţeanul britanic în vârstă de 44 de ani a fost identificat de poliţia federală americană ca fiind atacatorul care a luat ostatici sâmbătă, într-o sinagogă din Colleyville, un orăşel cu o populaţie de aproximativ 23.000 de locuitori, situat la aproximativ patruzeci de kilometri de Dallas. El a fost ucis în raidul poliţiei, iar cei patru ostatici au fost eliberaţi nevătămaţi.

Potrivit Sky News, Malik Faisal Akram, care locuia în Blackburn, în nordul Angliei, sosise în SUA chiar înainte de Anul Nou.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e