VIDEO Marea Britanie: Parlamentul s-a redeschis după alegeri cu discursul reginei Elisabeta a II-a

VIDEO Marea Britanie: Parlamentul s-a redeschis după alegeri cu discursul reginei Elisabeta a II-a

Parlamentul britanic şi-a redeschis în mod oficial lucrările marţi după alegerile desfăşurate săptămâna trecută în Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor, startul noii sesiuni fiind dat, conform tradiţiei, de discursul reginei Elisabeta a II-a, relatează dpa.

Suverana a menţionat câteva dintre proiectele de legi ce vor fi propuse de guvernul premierului Boris Johnson, printre care cele care stabilesc ţinte de mediu obligatorii, îşi propun să combată 'activitatea ostilă' a altor state, acordă prerogative sporite guvernului local din Irlanda de Nord, precum şi reformele imigraţiei.

Regina a confirmat că va fi reintrodus proiectul de lege controversat care va acorda poliţiei mai multe puteri în faţa protestatarilor.

Anunţând aceste proiecte, Elisabeta a II-a a spus: 'Prioritatea guvernului meu este să asigure o revenire naţională din pandemie care să facă Regatul Unit mai puternic, mai sănătos şi mai prosper decât înainte'.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria