VIDEO Marșul Împreună salvăm țara de corupți. S-a scandat: CCR, sluga PSD! și Antena 3, niște derbedei

VIDEO Marșul Împreună salvăm țara de corupți. S-a scandat: CCR, sluga PSD! și Antena 3, niște derbedei

Aproximativ 1.800 de oameni au participat duminica seara la marsul "Impreuna salvam tara de corupti", in semn de protest fata de recentele decizii ale Curtii Contitutionale, printre care si cea de a desfiinta notiunea de conflict de interese, precum si fata de impunerea unui prag pentru abuzul in serviciu si desemnarea lui Mihai Tudose ca premier. Marsul s-a desfasurat in cea mai mare parte pe ploaie, pe traseul Piata Victoriei - Piata Romana - Piata Universitatii - Parlament - Curtea Constitutionala. Manifestantii au scandat "CCR, sluga PSD!", "DNA sa vina sa va ia!", "Iesiti la vot!" si "Ploua, ninge, uniti vom invinge!". Mobilizarea pentru marsul de protest s-a facut pe paginile de Facebook ale comunitatilor Coruptia ucide si 600000 pentru Rezistenta.

LIVE VIDEO(Sursa Privesc.eu)

Live text cu principalele momente:

UPDATE 22:42: Marsul de protest s-a incheiat.

UPDATE 22:35: Protestul se stinge, numarul manifestantilor a inceput sa scada.

UPDATE 22:20: S-a scandat "DNA sa vina sa va ia!" si "Iesiti la vot!"

UPDATE 22:10: Protestatarii au ajuns in fata Parlamentului. Se scandeaza "CCR, sluga PSD!" si "Antena 3, niste derbedei".

UPDATE 21.35: Marsul continua desi a inceput sa ploua.

UPDATE 21.30 Aproximativ 100 de persoane s-au strans, duminica seara, in Piata Mare din Sibiu, pentru a protesta fata de noul guvern, iar la Iasi, peste 25 de persoane au iesit in strada, cerand demisia Guvernului.

UPDATE 21.13: Protestatarii striga "Nu vrem sa fim o natie de hoti!", "Rezistam!" si "Demisia!". Totodata, acestia au mers o portiune de drum pe strada neluminata de felinare, ridicand lanternele telefoanelor, intrucat sistemul de iluminat public inca nu fusese pornit.

UPDATE 21.08: Protestatarii au ajuns in Piata Romana, au cantat imnul de stat si se indreapta spre Universitate.

UPDATE 20.50: Coloana merge spre Piata Universitatii, pe Bd. Lascar Catargiu si Magheru.

20.30 Aproximativ 1800 de oameni care s-au strâns în faţa Guvernului din Capitală au plecat spre Piaţa Romană, într-un marş de protest.

20.15 De la gurile de metrou continuă să vină oameni şi să li se alăture celor peste 1000 de oameni care îşi exprimă nemulţumirea în Piaţa Victoriei, privind impunerea unui prag în cazul abuzului în serviciu şi faţă de numirea lui Tudose în funcţia de premier.

20.09 Circa 1000 de persoane se află în acum în faţa Guvernului. Se strigă: 'PSD, ciuma roşie' sau 'Nu vrem să fim o naţie de hoţi'.

"Impreuna salvam tara de corupti", un mars de protest pe traseul Piata Victoriei - Piata Romana - Piata Universitatii - Parlament - Curtea Constitutionala a Romaniei este anuntat duminica seara, incepand cu ora 19:00, in Bucuresti.

Programul propus pentru mars:

Intalnire Piata Victoriei - ora 19:00
Plecare in Mars - ora 20:00 sau 20:30
Piata Victoriei
Piata Romana
Piata Universitatii
Parlament
Curtea Constitutionala a Romaniei
Un reprezentant #rezistenta va da startul.

Ce spun initiatorii marsului de protest pe pagina de Facebook a evenimentului:

Daca ramanem pasivi si nu luam atitudine la ceea ce se intampla in jurul nostru, vom pierde definitiv razboiul pe care l-am dus cu coruptia cel putin in ultimele 5 luni.

Deciziile Curtii Constitutionale ne revolta:

- a hotarat ca desfiintarea notiunii de conflict de interese pentru functionarii publici si inlocuirea ei cu sintagma "folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane" este constitutionala;
- a desfiintat infractiunea de tentativa la abuz in serviciu;
- a obligat Parlamentul sa puna prag la abuzul in serviciul, incalcandu-si grav atributiile;
- a publicat o hotarare prin care cenzureaza publicarea opiniilor concurente ale judecatorilor!
Toate acestea sunt semne ale unei dictaturi incipiente, iar societatea civila trebuie sa se trezeasca si sa protesteze!

Desemnarea noului Prim Ministru a fost o enorma dezamagire pentru societatea civila. Cu totii aveam alte asteptari dupa ce Presedintele Iohannis mentionase calitatile pe care le asteapta de la persoana propusa pentru aceasta functie: sa fie o persoana integra, fara probleme penale si cu anvergura profesionala necesara pentru a conduce un guvern. Cu toate acestea, a fost ales un om cu zero realizari in guvernul Grindeanu, cu un doctorat suspect de plagiat si banuit chiar in interiorul propriului partid ca are legaturi cu serviciile secrete. Sa amintim ca Presedintele a afirmat la finalul anului trecut ca "politicianul dovedit plagiator trebuie sa dispara din politica"!

Sa nu uitam ce anume ne-a scos pe toti in strada incepand cu 31 ianuarie: nu doar OUG 13 data noaptea ca hotii, dar si tot sistemul acesta putred de corupt de care abia de curand am inceput sa fim mai constienti. Nu mai vrem hotie, minciuna, sfidare, aroganta, incompetenta si coruptie! Ne dorim o clasa politica curata si onesta, care sa lucreze pentru cetateni, nu doar in interes personal, o clasa politica bazata pe meritocratie si valori morale, valori europene. Lupta noastra nu trebuie sa inceteze, pentru ca doar impreuna putem salva tara de corupti! De aceea, iesim din nou in strada in numar mare si te asteptam alaturi de noi!

 
 


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

2 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

3 JO 2020, canotaj / Fetele de aur ale României, o nouă cursă entuziasmantă!

4 VIDEO Fugarul Rizea / Iată cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024

5 Așa o fi? / Continuă tradiția turnătorilor de lux la DNA în PSD?