VIDEO Mesajul roverului NASA de pe Marte care i-a făcut pe unii oameni să plângă

VIDEO Mesajul roverului NASA de pe Marte care i-a făcut pe unii oameni să plângă

Roverul marțian al NASA i-a făcut recent pe utilizatorii rețelelor de socializare să verse lacrimi după ce a difuzat un mesaj tragic luni, 19 decembrie, în timpul ultimei sale misiuni pe Planeta Roșie.

Un mesaj trist al modulului de aterizare InSight al NASA anunța:

„Energia mea este foarte scăzută, așa că aceasta ar putea fi ultima imagine pe care o pot trimite".

InSight a fost în misiune pe Marte pentru a studia interiorul planetei. O acumulare de praf pe panourile sale solare a făcut ca acesta să-și piardă încet energia.

Mesajul InSight a continuat: „Totuși, nu vă faceți griji pentru mine. Timpul petrecut aici a fost atât productiv, cât și plăcut. Dacă voi putea continua să vorbesc cu echipa mea de misiune, o voi face, dar voi încheia aici în curând. Vă mulțumesc că ați rămas cu mine".

Utilizatorii rețelelor de socializare au recunoscut că au simțit o tristețe inexplicabilă.

„De ce plâng pentru un robot? Poate pentru că sunt făcuți din și poartă cu ei speranțele & visele umanității, curiozitatea și mirarea noastră? Acest lucru îi transformă în avataruri ale unora dintre cele mai bune calități colective ale noastre. Plâng și eu & recunoștința mea față de oamenii care fac posibile aceste misiuni este nesfârșită”, a scris un utilizator de Twitter.

"Chiar dacă este doar un robot, este un membru de onoare al umanității. Aș spune că este un simbol al umanității însăși",au scris alții.

InSight, prescurtare de la "Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport", este un modul de aterizare pe Marte conceput pentru a "oferi Planetei Roșii primul control amănunțit de când s-a format, în urmă cu 4,5 miliarde de ani".

Lansat la 5 mai 2018, este primul explorator robotic din spațiul cosmic care a studiat în profunzime interiorul planetei Marte: crusta, mantaua și miezul acesteia.

O furtună uriașă de praf a cuprins recent roverul Mars Perseverance, iar spectacolul a fost surprins într-o înregistrare sinistră.

Înregistrarea video arată cum furtuna de praf se ridică la o înălțime colosală de 119 metri.

Înregistrarea a fost captată ca parte a unei analize care a fost publicată la 13 decembrie în revista Nature Communications și dezvăluie noi informații despre modul în care aceste furtuni deplasează praful pe Planeta Roșie.

Și roverul marțian Opportunity (Oppy) al NASA a stîrnit lacrimi când a trimis ultimul mesaj, „aproape uman”, după cum a fost socotit.

Construit pentru a funcționa timp de doar 90 de zile marțiene, a trăit peste 14 ani, până în februarie 2019, când NASA l-a declarat oficial „mort”, tot din cauza unei furtuni de praf pe Marte, în iunie 2018, care a acoperit panourile solare ale lui Oppy.

Acesta s-a străduit să mai reziste, dar în final a transmis: „Bateria mea este descărcată. Se face întuneric”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?