VIDEO Mii de oameni înghesuiți la slujba de Bobotează organizată de Teodosie la Constanța. Guvernul, paralizat în fața sfidărilor repetate ale arhiepiscopului Tomisului pe timpul pandemiei

VIDEO Mii de oameni înghesuiți la slujba de Bobotează organizată de Teodosie la Constanța. Guvernul, paralizat în fața sfidărilor repetate ale arhiepiscopului Tomisului pe timpul pandemiei

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a organizat astăzi o slujbă de Bobotează la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța. Imaginile transmise de Radio Dobrogea arată că în timpul slujbei enoriașii nu ar respectat distanța de minimum 2 metri între ei, regula stabilită de autorități printr-un ordin ce trebuie respectat pe durata stării de alertă. În plus, nici unul dintre preoții care au oficiat slujba de la Constanța nu a purtat mască, așa cum cere același ordin comun 1.103 din 2020 al ministrului Internelor și ministrului Sănătății.

După slujba din interior, Teodosie a plecat spre Portul Tomis pentru a împărți credincioșilor apă sfințită. În port sunt circa 3.000 de persoane, potrivit News.ro, care citează reprezentantul Jandarmeriei, care se înghesuie și nu respectă distanța fizică de 2 metri.

Este una dintre cele mai mari aglomerări din ultimul an, timp în care restaurantele, terasele, stadioanele, teatrele, cinematografele s-au închis parțial sau total din cauza regulilor stabilite de autorități.

Jandarmeria nu a luat nici o măsură, cu excepția ”rugăminților” către cetățeni de a păstra distanța, potrivit News.ro. Astfel, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanţa, Sorin Trancă, a declarat că la eveniment „sunt 250 de jandarmi ajutaţi de poliţişti care asigură ordinea publică şi protecţia participanţilor la această sărbătoare religioasă. Avem în teren 15 patrule de dialog care umblă printre oameni şi îi roagă să păstreze distanţa socială de 1,5 metri, să poarte masca şi să aibă grijă de sănătatea dânşilor. Marea majoritate înţelege aceste măsuri, sunt în beneficiul dânşilor, mai sunt oameni care nu păstrează această distanţă”, a declarat

Imagini cu mulțimea de la Constanța (Dobrogea TV):

Prin contrast cu ceea ce se întâmplă la Constanța, la slujba oficială de la Catedrala Patriarhale din București preoții au oficial serviciul religios în afara lăcașului și au purtat măști de protecție.

Este doar ultima sfidare din partea Arhiepiscopului Teodosie în plină pandemie, fără ca autoritățile să sancționeze încălcarea regulilor.

Nu mai departe de ieri, Teodosie a oficiat la Constanța o altă slujbă de sfințire a agheasmei la care au participat zeci de credincioși fără respectarea distanței. De Anul Nou, Teodosie a oficiat o slujbă la Constanța după ora 23.00, deși circulația după ora 23 este interzisă. Potrivit Digi24, jandarmii au dat câteva avertismente verbale, fără nici o amendă.

Pe 30 noiembrie 2020, de Sfântul Andrei, Teodosie a organizat un pelerinaj la grota din localitatea Ion Corvin, la care au venit zeci de pelerini din alte localități, în ciuda regulilor care interzic participarea la pelerinaje a persoanelor din afara localității respective.

În iulie 2019, el a oficiat în județul Suceava o slujbă cu zeci de enoriași înghesuiți într-o mănăstire, iar în luna mai a repetat slujba de Înviere – caz fără precedent în istoria Bisericii Ortodoxe.

În fața acestor derapaje repetate, nici autoritățile guvernamentale și nici conducerea Bisericii Ortodoxe Române nu au adoptat nici o sancțiune.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro