VIDEO Miliardarul Jeff Bezos a fost adoptat, la vârsta de 4 ani, de un cubanez

VIDEO Miliardarul Jeff Bezos a fost adoptat, la vârsta de 4 ani, de un cubanez

Afaceristul care a făcut miliarde din Amazon are o poveste de viaţă demnă de film. Unul care a fost şi produs pentru marele ecran, cu Emilio Estefan în rolul principal.

Jeff Bezos, miliardarul cu o viaţă de film, foto: Profimedia

Cel mai nou film biografic este cel despre viaţa miliardarului Jeff Bezos, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai Planetei, care a ajuns să călătorească în spaţiu şi chiar să facă din asta o afacere. Pelicula „Bezos: The Beginning“, a cărei premieră a avut loc zilele trecute la Miami, descrie perioada de la mijlocul anilor '90, când Jeff Bezos era doar un director de fond speculativ, cu program normal de la 09.00 la 17.00, dar cu o idee măreață, care avea legătură cu o vastă rețea de calculatoare numită "Internet", care ar fi putut schimba lumea.

Cine este Mike Bezos, cubanezul care l-a adoptat pe Jeff?

Pe numele său real Jeffrey Preston Jorgensen, s-a născut pe 12 ianuarie 1964 în Albuquerque, New Mexico, dintr-o mamă adolescentă, Jacklyn Gise de 17 ani, care era la acea vreme elevă de liceu, şi dintr-un tânăr fără prea mari orizonturi, Ted Jorgensen. Deși părinții săi biologici s-au căsătorit, tatăl biologic al lui Jeff nu a rămas mult timp în peisaj. Gise a divorțat de Jorgensen în 1965, iar în 1968 s-a căsătorit cu Mike Bezos.

La rândul său, tatăl adoptiv are şi el o poveste demnă de un film. Mike, al cărui nume de botez este Miguel, a fugit în 1962 din Cuba în Statele unite, după ce Fidel Castro a preluat puterea în ţara sa natală şi a naționalizat afacerea tatălui său, o fabrică de cherestea. El a trecut graniţa purtând o jachetă pe care mama lui o cususe de mână din cârpe de curățenie, fiind un adolescent care călătorea de unul singur și care nu vorbea aproape deloc limba engleză.

"Când a venit aici din Santiago, Cuba, la 16 ani, nu numai că era singur, dar nu vorbea engleza, doar spaniola şi a trebuit să se descurce singur. A avut parte de experiențe dificile. Cred că în fiecare imigrant veți găsi un optimism profund și, de asemenea, o rezistență profundă. Tatăl meu este un om care a muncit din greu, un om cald şi care învaţă orice cu zâmbetul pe bute. Curajul, determinarea și optimismul său sunt inspiraţionale", a scris, la un moment dat, Jeff Bezos într-o postare pe Twitter despre tatăl său.

Jeff Bezos şi tatăl său, Mike Bezos, foto: Instagram

Jeff Bezos şi tatăl său, Mike Bezos, foto: Instagram

Miguel Bezos, care şi-a luat numele de Mike Bezos, a mers la facultate înainte de a lucra pentru Exxon și de a economisi suficienți bani pentru a injecta 245.573 de dolari în Amazon, visul fiului său. În 2000, Miguel și soția sa Jackie au co-fondat Fundația Familiei Bezos, care promovează educația și mediile pozitive de învățare pentru copiii din SUA, după o carieră de 32 de ani în cadrul Exxon Mobil.

Filmul biografic despre Jeff Bezos

Povestea lui Jeff Bezos şi a tatălui său, Mike Bezos, a fost ecranizată în pelicula „Bezos: The Beginning“, produsă de Marcus Lemonis şi care îi are în rolurile principale pe Armando Gutiérrez, în rolul lui Jeff, și pe Emilio Estefan Jr. în rolul lui Miguel Bezos.

"Filmul arată cum, la începuturile sale, Amazon se referea doar la cărți", spune Armando Gutierrez, care îl interpretează pe viitorul miliardar în film. "Dar chiar și în primele sale prezentări despre companie, chiar înainte ca aceasta să se numească Amazon, el a discutat de mai multe ori despre cum, folosind acest site pentru a vinde prin internet, ai putea vinde potențial tot ceea ce a existat vreodată. Așa că a văzut potențialul la începutul anilor '90, chiar și atunci când tehnologia nu exista pentru a indexa acel volum de lucruri."

Un vis devenit o realitate de miliarde de dolari, foto: Profimedia

Un vis devenit o realitate de miliarde de dolari, foto: Profimedia

Fondatorul Amazon şi al companiei de turism spaţial Blue Origin a ajuns la o avere de 200 miliarde dolari în august 2020, însă Elon Musk l-a devansat, cei doi fiind în concurenţă directă ca afaceri, viziuni şi averi. După o căsătorie cu, Jeff Bezos îşi împarte acum viaţa cu Lauren Sanchez.

FOTO: Profimedia

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

5 Așa o fi?