VIDEO Ministrul Economiei a solicitat redeschiderea apelului pentru microgranturi pentru IMM-uri cu includerea firmelor înfiinţate în 2019

VIDEO Ministrul Economiei a solicitat redeschiderea apelului pentru microgranturi pentru IMM-uri cu includerea firmelor înfiinţate în 2019

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, i-a solicitat premierului, miercuri, în şedinţa de guvern, redeschiderea apelului la schema 1 pentru IMM-uri, privind acordarea de microgranturi pentru IMM-uri, prin includerea în rândul apelanţilor eligibili şi a companiilor care s-au înfiinţat în cursul anului 2019 şi "ar avea, estimativ, un venit mediu lunar de 5.000 de euro".

"V-aş mai face o propunere şi la schema 1, domnule prim-ministru, este vorba de acel plafon de 5.000 de euro, acolo a rămas subscris. Cred că ar fi bine dacă am lua în calcul inclusiv companiile care s-au înfiinţat în cursul anului 2019 şi ar avea, estimativ, un venit mediu lunar de 5.000 de euro", a declarat Virgil Popescu.



Premierul a precizat că acest lucru ar însemna redeschiderea apelului pentru această schemă de finanţare.

"Da, să redeschidem apelul, avem resurse, la schema 1 au mai rămas resurse", a explicat Popescu.

În concluzie, şeful Executivului şi-a dat acordul pentru propunerea formulată de ministru.

"În regulă, puteţi veni, dar numai pentru cei care s-au înfiinţat în 2019 şi care nu aveau cum să genereze o cifră de afaceri de 5.000 de euro. Bine, aştept modificarea de act normativ ", a spus Orban. AGERPRES/ (A - autor: Daniel Florea, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa