VIDEO Ministrul Finanţelor anunţă că va participa la şedinţele de politică monetară de la BNR

VIDEO Ministrul Finanţelor anunţă că va participa la şedinţele de politică monetară de la BNR

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat joi că va merge la şedinţele de politică monetară ale băncii centrale pentru a prezenta puncte de vedere ale Finanţelor "exact acolo, în momentul în care se iau deciziile".


"Aş vrea ca opinia publică să ştie foarte clar că există comunicare foarte bună şi transparentă între Ministerul Finanţelor Publice şi Banca Naţională şi de aceea am spus că voi merge la aceste şedinţe de politică monetară pentru a prezenta puncte de vedere ale Finanţelor exact acolo, în momentul în care se iau deciziile. Nu are drept de vot Ministerul Finanţelor, poate doar să participe la acest şedinţe", a precizat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

Totodată, ministrul Finanţelor a subliniat că doreşte să participe la aceste şedinţe în primul rând pentru că legea îi permite, iar în al doilea rând pentru transparentizare.

"În primul rând, legea îmi permite şi, în al doilea rând, transparentizare, pentru a nu mai exista în spaţiul public această discuţie despre ce zice ministrul Finanţelor despre politică monetară, ce zice politica monetară despre ce trebuie să facă Ministrul de Finanţe. Mergem la discuţii, vor fi transparenţi. De fiecare dată, noi, şi elementele de buget sau deficit le discutăm cu Banca Naţională", a mai spus Florin Cîţu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina