VIDEO Ministrul Finanţelor: Bugetul pe 2022 e construit pe investiţii de 7% din PIB

VIDEO Ministrul Finanţelor: Bugetul pe 2022 e construit pe investiţii de 7% din PIB

Proiectul legii bugetului pe 2022 este construit pe investiţii de 7% din PIB şi vine cu foarte multă provocare pentru toţi miniştrii, a declarat vineri, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.



"Luni vom prezenta proiectul legii bugetului aşa cum a fost aprobat de Guvern. Vă rog să-mi permiteţi să nu comentez în acest moment sume sau limite. Pot să vă spun că este construit pe investiţii de 7% din PIB. Pot să vă spun că discuţiile s-au închis cu ministerele. Pot să vă spun că, la fel ca la orice buget, nu există neapărat zâmbet şi nici satisfacţie, dar există foarte multă provocare în faţă pentru toţi miniştrii", a spus Câciu.

Întrebat dacă proiectul adoptat în Parlament va fi cel care iese din Guvern sau vor fi acceptate amendamente, ministrul Finanţelor a răspuns că, atâta timp cât se găsesc surse de finanţare şi nu se iese din nivelul de deficit asumat prin legea plafoanelor, "evident Parlamentul este suveran". AGERPRES/(S-autor: Nicoleta Gherasi, editor: Mariana Nica, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...