VIDEO Momente ȘOCANTE în Camera Deputaților! Iordache refuză să supună la vot revocarea lui Dragnea și suspendă ședința!

VIDEO Momente ȘOCANTE în Camera Deputaților! Iordache refuză să supună la vot revocarea lui Dragnea și suspendă ședința!

O Momente ȘOCANTE în Camera Deputaților! Iordache refuză să supună la vot revocarea lui Dragnea și suspendă ședința!

Ședința de marți a plenului Camerei Deputaților a fost una marcată de scandal. PNL a cerut la începutul acesteia introducerea pe ordinea de zi a unor proiectele de revocare atât a lui Liviu Dragnea, din funcția de președinte, cât și a lui Florin Iordache, din cea de vicepreședinte. Iordache, cel care conducea ședința, a refuzat să supună la vot propunerile PNL afirmând că acestea sunt neregulamentare. Au urmat luări de cuvânt timp de o oră și jumătate și certuri pe tema regulamentului. Mișcarea PNL a fost o încercare de a testa voturilor celor de la PSD-ALDE, după cei din coaliție au rămas fără două voturi necesare pentru a avea majoritatea, ca urmare a plecării a patru deputați la partidul lui Victor Ponta.

Solicitarea în plen a fost făcută de liderul deputaților liberali, Raluca Turcan. Pe de altă parte, cei din PSD și ALDE au încercat să se mobilizeze de dimineață și nu era clar dacă cei din opoziție ar fi avut șanse de reușită.

Turcan a amenințat chiar cu greva parlamentară. Iordache a decis închiderea ședinței la ora 11.30.

Mai jos, desfășurarea LIVE Text a principalelor momente ale zilei:

***

Turcan face precizarea că cele doua cereri de revocare mai trebuie totuși supuse unui vot final.

12.08 Iordache închide ședința pentru că nu este cvorum, doar 148 de persoane și-au înregistrat cu cartele prezența.

12.07 Barna: "Liviu Dragnea a fost demis, Florin Iordache nu mai are dreptul să conducă ședința. Plenul este suveran."

12.00 S-a reluat ședința pentru vot final.

Turcan: "Domnul Iordache este cel mai slugarnic interpus al lui Liviu Dragnea. Majoritatea PSD-ALDE nu mai există. Domnul Dragnea este revocat. Dacă nu țineți cont de aceste lucruri, ne rezervăm dreptul de a de nu participa la lucrările Camerei. Ați confiscat abuziv puterea."

Și Tomac spune că opoziția a reușit înlăturarea lui Dragnea, bazându-se pe voturile date cu Pirtea la microfon, care însă nu conducea efectiv ședința.

11.53 Iordache a rămas la prezidiu, nu mai este înconjurat de deputați, iar deputații sunt în sală: "La ora 12 începem sesiunea de vot final." De precizat că nu a fost dezbătut niciun proiect de lege.

11.34 Mai mulți deputați sunt strânși în jurul prezidiului, unde se află Florin Iordache. Aceștia nu părăsesc sala, deși ședința a fost închisă.

11.31 Iordache: Constat că nu au fost îndeplinite cerute de regulament. Liderii de grup nu au propus nimic. Închid ședința". Se huiduie în sală. deputații sunt strânși în dreptul microfonului de la tribună.

11.30 Nu se aude ce spune Pirtea. "Domnu' Pirtea, vă faceți de râs. Sunteți în afara regulamentului."

11.25 S-a reluat ședința. Marilen Pirtea a venit la tribună, nu la prezidiu, și a supus votului prelungirea programului. "Am dreptul să conduc ședința prin rotație, nu am condus-o niciodată. 112 voturi pentru!" Din sală se strigă "Vot, vot!". Iordache, de la prezidiu, a afirmat că acesta nu conduce ședința. Pirtea are microfonul tăiat și nu vrea să plece de la microfon. Lângă Pirtea a venit Suciu, liderul de grup al PSD.


***
UPDATE "Oricum nu voi supune votului, puteți să faceți orice vreți", a încheiat Iordache, cel care conduce ședința.

UPDATE "Unde sunt bărbații opoziției, de la Pro România, USR, de a ajuns doamna Turcan să încerce așa ceva?" s-a întrebat liderul deputaților PSD Daniel Suciu în plen. "Ați făcut toată mobilizarea pe care o puteați face. Nu v-a ieșit. Aveți o obsesie cu președintele Camerei Deputaților. Doamna Raluca Turcan, de la acest microfon nu se va suspune la vot ceva neregulamentar", a mai spus el.

UPDATE Liderul PMP, deputatul Eugen Tomac, a cerut la rândul său de la microfon revocarea lui Florin Iordache și apoi revocarea lui Dragnea.

UPDATE Deputatul PNL Tinel Gheorghe i-a cerut lui Iordache să își dea demisia, pentru gestul obscen făcut în plen. "Aveți onoare, domnule Iordache? A mai fost cineva care a spus să i se numere ouăle, știm unde am ajuns".

UPDATE Victor Ponta: "În numele celor care se aflau pe 3 iulie în incintă. Am suspus la vot schimbarea din funcție a doamnei Roberta Anastase. Atunci a fost un document f bine scris, iar grupul PDL a spus <>. Moment în care deputații PSD și PNL au spus că plenul este suveran. Am supus la vot, iar plenul suveran a votat. Sunt convins că nu am greșit. Trebuie să facem ca în 3 iulie 2012."

UPDATE Dan Vâlceanu, PNL: "Nu supuneți la vot pentru că vă este frică tocmai de voi, de trădările dintre voi."

UPDATE Suciu (PSD) a propus la schimb revocarea lui Marilen Pirtea, PNL, din funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților.

UPDATE Tudor Benga (USR): Știți cum vă spune pe stradă lumea, domnule Iordache? Ciordache!" / Iordache îi taie microfonul: "Vă rog să vă cereți scuze". / Benga: "Sunteți un laș, dați-vă jos de pe scaunul ăla". / Iordache: "Nu ați înțeles nimic."

UPDATE 11.11 Turcan: "Nu voi pleca de la acest microfon și am putea intra în grevă parlamentară dacă nu supuneți la vot aceste solicitări. Propuneri: prelungirea programului cu o oră; sistarea dezbaterilor generale; schimbarea procedurii de vot; să conducă ședința Marilen Pirtea."

UPDATE 11.15 Pauză de consultări 20 de minute.

PNL a depus un proiect de hotărâre pentru revocarea lui Dragnea din fruntea Camerei, pe motiv de încălcarea regulamentului și a Constituției. Acesta a fost însă respins în Biroul Permanent.

Liberalii susțin și că Iordache a încălcat regulamentul prin faptul că a condus ședința fără să fie desemnat să facă acest lucru.

Amintim că cei de la PSD și ALDE nu mai au majoritatea în Camera Deputaților, lipsindu-le, pe hârtie, două voturi pentru a nu depinde de alte partide, după ce patru deputați PSD au trecut la partidul lui Victor Ponta.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...