VIDEO Momentul exploziei de la Călimănești, surprins de o cameră de supraveghere

VIDEO Momentul exploziei de la Călimănești, surprins de o cameră de supraveghere

Explozia extrem de puternică petrecută în noaptea de 20 spre 21 septembrie pe șantierul autostrăzii A7 a fost observată de la distanțe foarte mari, scrie Ziare.com.

Momentul exploziei a fost surprins de camere de supraveghere:

Potrivit comunicatului ISU, primul apel la 112 a fost efectuat la ora 1.15, semnalând explozia petrecută pe șantierul autostrăzii A7, în dreptul localității Călimănești, în județul Vrancea.

Muncitorii consorțiului Spedition UMB SRL - SA&PE Construct SRL - Tehnostrade SRL lucrau în schimbul de noapte la lotul 1 (Focșani - Domnești Târg, 35,6 kilometri) al tronsonului IV (Focșani - Bacău) din Autostrada Moldovei. Lucrările au început la începutul anului 2023 pe această secțiune a autostrăzii, sunt în prezent la un stadiu de 5%, iar consorțiul de firme administrate de Dorinel Umbrărescu lucrează în trei schimburi pentru a accelera realizarea obiectivului.

Cauza exploziei, potrivit pompierilor, a fost lovirea cu un utilaj a conductei magistrale de gaz metan operate de Transgaz și "apariția scânteilor mecanice".

Conform procedurilor în vigoare, muncitorii operează utilajele în funcție de hărțile conductelor de utilități puse la dispoziție de administratorii rețelelor. Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a declarat joi că se fac verificări la magistrala de gaz, care ar fi trebuit să se afle la o adâncime de 1,8 metri, dar din primele cercetări conducta se afla la aproximativ un metru sub pământ, potrivit estimării făcute de oficial la fața locului. Alte surse arată că rețeaua ar fi fost îngropată la doar 30 de centimetri.

Explozia devastatoare a cauzat moartea instantanee a 4 oameni. Alți 5 au fost transportați la spitale cu răni serioase. Incendiul a fost lichidat abia dimineață, în jurul orei 5.20.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?