VIDEO Momentul în care un elicopter ucrainean lovește depozitul de petrol din Belgorod în primul atac al Ucrainei pe teritoriul rusesc

VIDEO Momentul în care un elicopter ucrainean lovește depozitul de petrol din Belgorod în primul atac al Ucrainei pe teritoriul rusesc

Imagini distribuite pe platformele social media au surprins momentul în care un elicopter ucrainean lovește un depozit de petrol din Belgorod, oraș rusesc aflat la aproximativ 40 de kilometri nord de granița cu Ucraina, scrie Hotnews .

În cursul nopții de joi înspre vineri un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de petrol din Belgorod, autoritățile locale anunțând că două persoane au fost rănite și că incendiul a izbucnit ca urmare a atacurilor aeriene ale forțelor armate ale Ucrainei.

Acest oraș cu o populație de peste 350.000 de locuitori este un nod important pentru forțele armate rusești, numeroase trupe și echipamente, precum și o cantitate considerabilă de combustibil și muniții, fiind transferate aici înaintea declanșării invaziei de către președintele Vladimir Putin datorită proximității sale față de granița cu Ucraina.

Un elicopter MI-24 al armatei Ucrainei ar fi fost surprins zburând în zona Belgorodului, la mică altitudine, în cursul nopții.

Elicopterul ucrainean a atacat cu rachete depozitul de petrol din Belgorod

Imagini distribuite ulterior pe Twitter arată elicopterul MI-24 al forțelor armate ucrainene lansând mai multe rachete asupra depozitului de petrol, atacul fiind imediat urmat de o explozie puternică.

Înregistrările video au fost distribuite de Rob Lee, un expert în forțele armate ruse și cercetător la Foreign Policy Research Institute, și pe alte canale.

Lee, unul dintre cei mai citați analiști militari de presa occidentală după izbucnirea războiului din Ucraina, își exprima în urmă cu o zi uluirea într-un interviu acordat publicației The Washington Post față de faptul că armata rusă a ajuns să recurgă la fân, covoare și crengi pentru a-și camufla vehiculele.

Atacul asupra depozitului de petrol din Belgorod pare a fi primul atac confirmat al forțelor armate ucrainene pe teritoriul rus de la izbucnirea războiului pe 24 februarie.

Orașul Belgorod a fost zguduit marți seara de o explozie puternică la un depozit de muniții însă cauzele acesteia sunt deocamdată neclare, nefiind confirmat că el a fost atacat de forțele aeriene ale Ucrainei.

Guvernatorul regional Viaceslav Gladkov a declarat că este posibil ca exploziile să se fi produs din cauza unui incendiu la un depozit de muniții însă că sursa acestuia este necunoscută.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia