VIDEO Momentul în care un manifestant pașnic din Belarus este împușcat mortal de poliție

VIDEO Momentul în care un manifestant pașnic din Belarus este împușcat mortal de poliție

Presa și internauții din Belarus au publicat, în premieră, o înregistrare video în care apare protestatarul Alexander Taraikovsky care ar fi fost împușcat mortal de către forțele de ordine chiar în a doua noapte de proteste, după alegerile prezidențiale din 9 august.

Zeci de mii de oameni din Minsk și marile orașe ale țării ies în stradă de o săptămână pentru a cere demisia președintelui Lukașenko și organizarea unor noi alegeri prezidențiale.

Mii de demonstranți s-au adunat în fața televiziunii publice cerând transmiterea în întregime a mișcării de protest față de regimul Lukașenko.

Potrivit BBC News, manifestanții aflați în fața clădirii care adăpostește postul public de televiziune au bannere pe care scrie ”Arătați poporului adevărul”.

Televiziunea de stat a decis inițial să nu difuzeze niciun fel de informații despre protestele care au izbucnit imediat după ce Comisia Electorală l-a declarat pe Lukașenko drept câștigător al alegerilor din 9 august.

Apoi, instituția a decis să abordeze subiectul marșând pe imagini care ar fi demonstrat violențele comise de protestatari, încercând astfel să descurajeze orice participare la manifestații.

Câțiva jurnaliști ai postului și-au dat demisia în semn de protest față de politica editorială și modul în care au fost prezentate mișcările de stradă împotriva lui Lukașenko.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

2 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

3 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

4 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf