VIDEO Morți și răniți în Venezuela! Maduro, președintele contestat, a rupt relațiile cu SUA! Erdogan se oferă să-l ajute pe „fratele” lui, Maduro

VIDEO Morți și răniți în Venezuela! Maduro, președintele contestat, a rupt relațiile cu SUA! Erdogan se oferă să-l ajute pe „fratele” lui, Maduro

Morți și răniți în Venezuela! Maduro, președintele contestat, a rupt relațiile cu SUA! Climat exploziv în Venezuela: Șeful Parlamentului, Juan Guaido, se autoproclamă președinte în exercițiu. Trump îl recunoaște ca președinte interimar. Maduro anunță ruperea relațiilor diplomatice cu SUA. Cel puțin 16 persoane și-au pierdut viața.



Juan Guaido, președintele Parlamentului din Venezuela, controlat de opoziție, s-a autoproclamat miercuri "președinte în exercițiu" al țării, în fața a mii de partizani reuniți la Caracas, scrie AFP. SUA, Canada, Brazilia și Peru îl recunosc pe Guaido drept președinte interimar. Mai mult, Washingtonul avertizează că "toate opțiunile" sunt avute în vedere dacă Maduro recurge la forță. În replică, Maduro anunță că Venezuela rupe relațiile diplomatice cu Statele Unite. O manifestație de amploare se desfășoară în capitala Venezuelei.

UPDATE 07.52 Președintele turc Tayyip Erdogan l-a sunat pe Maduro și s-a oferit să-l ajute. ”Președintele nostru a sunat, a oferit sprijinul nostru președintelui venezuelean Nicolas Maduro și i-a spus: 'Fratele meu Maduro! Fii tare, suntem alături de tine'!”, a spus un purtător de cuvânt al lui Erdogan.

UPDATE 06:41 16 persoane și-au pierdut viața, iar trei dintre decese au avut loc în Caracas. Decesele sunt rezultatul represiunii guvernamentale împotriva susținătorilor lui Juan Guaido, transmite Le Pitazo.

UPDATE 06:13 Mexicul îl sprijină pe Maduro ca președinte legitim al Venezuelei. Un purtător de cuvânt al guvernului, Jesus Ramirez, a declarat: ,,Noi recunoaștem autoritățile alese în conformitate cu Constituția Venezuelei”, informează France24. 

Acesta a postat pe Twitter mai târziu un mesaj prin care prin care transmite că președintele mexican Andreas Manuel Lopez Obdrador analizează situația din Venezuela. 

,,Pentru moment, nu există nicio schimbare în relațiile noastre diplomatice cu țara sau cu guvernul acesteia”, a precizat Ramirez. 

SUA și mai multe state din America Latină, inclusiv Brazilia, Columbia și Peru, și-au anunțat sprijinul pentru Guaido. 

UPDATE 03:40 Nicolas Maduro nu are autoritatea de a întrerupe relațiile diplomatice ale Venezuelei cu Statele Unite, a declarat miercuri Departamentul de Stat al SUA după ce liderul socialist a dat 72 de ore reprezentanților diplomatici americani să părăsească țara. "Statele Unite nu recunosc regimul Maduro (...) Prin urmare, Statele Unite nu consideră că fostul președinte Nicolas Maduro are autoritatea legală de a întrerupe relațiile diplomatice cu Statele Unite sau pentru a declara diplomații noștri persona non grata ", a declarat Departamentul de Stat, potrivit AFP.

 UPDATE 00:50 UE face apel la ascultarea „vocii” poporului și cere organizarea de alegeri „libere și credibile”

„Pe 23 ianuarie, poporul venezuelean a cerut în mod covârșitor democrație și posibilitatea de a-și hotărî liber propriul destin. Vocea sa nu poate fi ignorată”, a afirmat Înaltul Reprezentant al UE, Federica Mogherini, în numele celor 28 de state membre.

„UE face apel la deschiderea imediată a unui proces politic care să ducă la alegeri libere și credibile, în conformitate cu ordinea constituțională”, a adăugat șefa diplomației europene, într-un comunicat.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”